februar 15, 2022

PEAR er den næste elbil fra Fisker – og den kan reserveres nu

Danske Henrik Fiskers amerikansk baserede mærke begynder de første leveringer af den nye Ocean i løbet af 2022. Men nu er endnu en model dukket op: PEAR. Den kompakte SUV kan allerede nu reserveres, og levering starter i 2024

Den danske bildesigner og entreprenør Henrik Fisker og hans amerikanske virksomhed har endnu ikke produceret en eneste af sine nye elbiler, Fisker Ocean. SUV’en kan reserveres – til priser fra 325.000 kr. – og de første biler går i produktion hos østrigske Magna Steyr den 17. november i år.

Ocean bliver ikke det eneste produkt fra Fisker, for længere ude i horisonten venter den nye PEAR. PEAR er en forkortelse for Personal Electric Automotive Revolution – en revolution for den personlige elbil.

Fisker viser kun et computergenereret billede af PEAR set direkte ovenfra. Mens designet på den måde er godt gemt, er det tydeligt at se, at de brede bagskærme, SUV-formatet og LED-striben i fronten går igen fra Ocean.

Den nye PEAR, som produceres i USA, gør først i produktion i 2024. Det er ikke Fisker selv, men taiwanesiske Foxconn, som står for produktionen

PEAR bliver mindre og billigere end Ocean

Fisker kalder selv PEAR for en “kompakt elbil til bykørsel med plads til fem passagerer”. Det siger for så vidt intet om størrelse eller rækkevidde, men det kan betyde, at PEAR bliver en direkte konkurrent til den kommende Smart #1 og den kommende VW ID.2.

Præcis som Fisker har hyret Magna Steyr til at producere Ocean, er der også hyret eksterne kræfter til PEAR. Det er taiwanesiske Foxconn (producerer bl.a. iPhones for Apple), som skal producere den lille elbil i staten Ohio i USA.

LÆS OGSÅ | Smart er på vej tilbage -mærkets første nye bil hedder #1

Der er store planer for produktionen med mindst 250.000 PEAR om året. Før 2024 sker der dog ikke noget – først da begynder Fisker at levere sin anden model.

Fisker vil dog gerne have kunderne ombord længe før. PEAR kan derfor allerede nu forhåndsreserveres. Prisen for at være klar til leveringsstart i 2024 er 250 dollars – cirka 2.000 kr.

Mens den større Ocean har en startpris i USA på 37.500 dollars (danske priser fra 325.000 kr.), vil PEAR starte på 30.000 dollars. Priser for det danske marked fremgår endnu ikke af den danske hjemmeside.

Fisker Ocean ventes at gå i produktion den 17. november 2022 i Østrig. De danske priser starter på 325.000 kr., og der leveres næppe biler før starten af 2023

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS