Forhåndsfavoritter til Årets Bil 2016

Forhåndsfavoritter til Årets Bil 2016
14/10/2015 Ebbe Sommerlund

Biljournalist og testkører på Bil Magasinet og Børsen, Frederik T. Frey gennemgår her sine forhåndsfavoritter forud for kåringen af Årets Bil 2016, som går i gang med udvælgelsen til finalefeltet af det 32 bil store udvalg i næste uge. Bilerne er i vilkårlig rækkefølge.

 

Opel Astra

Jeg har allerede haft fornøjelsen at køre den nye hatchback i Golf-klassen fra Opel. Ikke nok med at Astra på papiret har både stærk mekanik, så er priserne også helt i vinkel. Startprisen er lige under 200.000 kr., og motoren i netop den variant er en 3-cylindret turbobenziner med 105 hk – og den er skidegod! Derudover kører Astra strålende – særlig med fokus på de dynamiske køreegenskaber, som tyskeren besidder. Nogle vil måske mene, at Astra ikke rykker nok ved en tætpakket klasse, men jeg mener, at den på mange måder tilbyder noget af klassens bedste og tilmed til en af klassens bedste priser.

Find brugte Opel Astra på BilBasen

 

Opel Astra

 

Audi A4

Ulig tilfældet med Opel Astra har jeg endnu ikke været bag rattet af den nye mini-ministerbil fra Audi. Men ud fra hvad jeg har kunne læse mig til, virker den nye sedan meget overbevisende. Designet er efter min smag for kedeligt og for tæt på den foregående. Men det er jo fuldstændig ligemeget, når flåde- og firmakunderne kaster deres kærlighed på Audiens gode dieselmotorer og vold-lækre kabine med fede detaljer. Ifølge flere andre testkørere og biljournalister, følger Audi med den nye A4 den gode dynamiske kørestil, som vi også kender fra den nuværende A3. A4 skulle også være yderst raffineret, og det mener jeg, er vigtigt i en klasse, hvor ejerne/leaserne lægger mange kilometer på de danske veje hvert år.

Gå på jagt efter brugte Audi A4 på BilBasen

 

Audi A4

 

Volvo XC90

Ærligt talt tror jeg ikke, at den store SUV fra Volvo har en ærlig chance for at vinde den samlede titel Årets Bil 2016 – men jeg tror på den som én af de fem finale-kandidater. XC90 er en nyfortolkning af det at køre bil. Det handler ikke længere om power, køreegenskaber eller hvor hurtigt man kommer frem – det handler mere om måden, man kommer frem på. Alle motorer, indtil videre, er forholdsvis små og med fire cylindre. Køreegenskaberne er hverken de mest dynamiske eller mest komfortable i klassen. Men kabineoplevelsen med design, lysindfald og anvendelighed tvinger bilister til at tænke anderledes omkring transport. Det tror jeg, mange der kommer bag rattet vil blive betaget af.

 

Se udvalget af brugte Volvo XC90 på BilBasen

 

Volvo XC90

 

Skoda Superb

Skoda har til alle tider haft et fast greb i danskernes hjerter – eller pengepung nok nærmere. For Skoda henvender sig til folks fornuft, og dét sælger mange biler. Superb er både luksuriøs og fornuftig, hvis den kombination da eksisterer. Jeg er ikke personligt udpræget fan, men jeg kan sagtens se, hvorfor den falder i så manges smag, og det tror jeg også vil sikre den en fin placering til Årets Bil 2016. VW Passat klarede sig utroligt godt sidste år ved samme arrangementet – og her kommer en bil, der på mange måder tilbyder det samme eller mere til en billigere penge. Det har altid været Skodas lidt usexede lod, men jeg tror, at det virker.

 

Søg efter brugte Skoda Superb på BilBasen

 

Skoda Superb

 

Mazda 2/CX-3

Ok, jeg kunne ikke vælge mellem de to små Mazdaer. Jeg er fan af begge biler i hver deres klasse, og jeg bliver nød til at have mindst én ”lille bil” på min liste. Egentlig kan jeg bedst lide Mazda 2, men i jagten på titlen Årets Bil 2016 tror jeg mest på den lidt højere og større Mazda CX-3 i crossover-klassen. Begge Mazdaer har prisen med sig, og jeg tror, at mange sætter pris på deres SkyActiv-teknologi med fede sugemotorer og lav vægt, der tilsammen sikrer både gode køreegenskaber og fine forbrugstal. Begge biler er dog udfordret af, at de blev lanceret tideligere på året, og det gør måske, at de ikke længere føles så nye eller står forrest i hukommelsen på jurymedlemmerne.

Gå på jagt efter brugte Mazda 2 på BilBasen

 

 Mazda CX-3