Snart virkelighed: Her er fremtidens Volvo

Snart virkelighed: Her er fremtidens Volvo
19/05/2016 admin-bilbasen

I slipstrømmen på lanceringen af den smukke nye 90-serie, er Volvo klar med endnu en spændende nyhed. Netop har de dygtige svenskere nemlig løftet sløret for en helt ny konceptlinje af hybrid- og eldrevne compact cars. Der er indtil videre tale om to biler, Concept 40,1 og 40,2, der tilsammen har fået fællesbetegnelsen 40 Concepts.

Se videoen fra vores besøg hos Volvo

Volvo Concept 40.1 profile

Begge biler, er Volvos bud på fremtiden. Designet er futuristisk, men stadig med klare referencer til nuværende modeller som V40, S60 og XC60. Den nye designretning har fået navnet Compact Modular Architecture (CMA), og ifølge Volvo’s chefdesigner, er det især hensigten, at Concept 40,1 og 40,2 skal placere Volvo på radaren hos en yngre gruppe af potentielle kunder.

På udkig efter en hybrid? Tjek BILBASEN og find din drømmebil

Det er planen, at Volvo 40 Concepts kommer med to forskellige motor-typer. Både som en ren el-bil og med hybridmotor. Hybridversionen får sine kræfter fra en benzindrevet motor med 3 cylindre, der fungerer side om side med en mindre el-motor. Begge compact cars forventes at blive udstyret med forhjulstræk og 7-trins dual clutch gearkasse.

Volvo Concept 40.2 profile

Umiddelbart ser det ud til, at 40 Concepts blot er Volvos første af mange skridt imod en mere hybrid-orienteret model-linje. Det er planen, at Volvo inden 2019 skal tilbyde et større udvalg af elektriske biler. Også blandt de større modeller. Ligeledes har det svenske bilmærke en udtalt vision om at sælge 1 million elektriske biler inden udgangen af 2025.

Se videoen fra vores besøg hos Volvo

Indtil videre, har Volvo ikke afsløret de tekniske specifikationer, men vi forventer, at 40 Concepts bliver sjovere end en hel del andre hybrid- og elbiler. Da bilen stadig er på konceptstadie, kan der kun gisnes om pris og leveringsdato. Vi glæder os til at se det endelige resultat.

Se flere billeder af 40,1 og 40,2 Concepts herunder.

Volvo Concept 40.1 front seven-eights

Volvo Concept 40.2 front quarter low

Volvo Concept 40.1 rear quarter high

Volvo Concept 40.2 rear quarter high

Volvo Concept 40.1 detail

Volvo Concept 40.1 detail

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram