april 10, 2023

Her er beviset: Tesla på vej med ID.3-konkurrent

Tesla har i del tre af sin seneste Master Plan offentliggjort detaljer omkring en kommende model i samme klasse som VW ID.3.

TEKST Morten Bek FOTO Morten Bek/PR

Tesla tog fusen på alle de etablerede bilproducenter. I mange år troede ingen af de store og kendte bilproducenter, fra Audi til Volvo, at elbilerne ville få stor betydning. Tesla har vist, hvordan det skal gøres – og hvor succesfuld en virksomhed kan blive med elbiler.

Men betydningen af Tesla er formindsket, og så godt som alle andre producenter er kommet med på vognen. Hvor en bilproducent som Mercedes har mange nye elbiler på vej, sker der ikke det store med modelprogrammet hos Tesla. Facelift til Model 3 og senere Model Y er sandsynligvis på vej, men helt nye modeller ligger længere ude i fremtiden. Tesla har fordele, når det kommer til strømlinet og billig produktion, og også hvad angår strømforbrug i bilerne, men det er kun et spørgsmål om tid, før andre mærker finder den perfekte formelt.

LÆS OGSÅ | Tesla stormer frem: Model Y i voldsom fremgang i marts

Den unikke og længe ventede Cybertruck, som ikke ligefrem er en model med voldsom relevans i Europa, kommer i 2023. Måske. Måske først i 2024. Vigtigere for europæiske bilkøbere er, at en Tesla-model mindre end Model 3 og Model Y nu er bekræftet.

En klasse med enormt salgspotentiale

For en måneds tid siden holdt Tesla et stort annonceret investormøde – Investor Day. Et møde som blev sendt live på nettet, og et møde som på mange måder virkede mere fantasifuldt end realistisk.

Vi havde ventet at høre om en ny kompakt model fra Tesla – en amerikansk ækvivalent til VW ID.3, MG4 og Renault Mègane E-Tech. Men håbet blev kvast, for der var ingen info om den nye model – eller om der i det hele taget vil komme en lille Tesla.

LÆS OGSÅ | Test: Mening er ikke noget, man finder i Tesla Model S Plaid

I en ny del af virksomhedens seneste køreplan, Master Plan Part 3, dukker den lille Tesla op. Øverst på listen over køretøjer fra Tesla står en ny kompakt model. Den har endnu intet navn, så om den skal hedde Model 2, Model C eller noget helt andet, kan man begynde at gætte på.

For ikke at lukke for meget op på posen, står der under den nye model TBD, To Be Determined. På dansk betyder det, at beslutningen, måske, ikke ligger helt fast, eller at Tesla i hvert fald ikke ønsker helt at sige, at bilen kommer.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Roadster er grundstenen i Tesla-imperiet

Men at den er med på listen, og at Tesla samtidig viser, at de kompakte elbiler har et potentielt marked på 42 millioner biler (mod 24 millioner biler samlet for Model 3 og Model Y), gør det svært at tro andet, end at beslutningen er taget. Tilsyneladende ligger batteritype og -størrelse allerede fast: Litium-jern-fosfat, som i Model 3/Y og en størrelse på 53 kWh.

Listen over køretøjer i den seneste Master Plan viser også, at Tesla har varebiler og busser med i planlægningen for fremtiden.


Brugte biler fra Tesla til salg på Bilbasen

Se flere brugte biler fra Tesla til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS