marts 11, 2016

Holder BMW bilnøglen til fremtiden?

For nylig rundede BMW et særdeles skarpt hjørne, da den tyske bilgigant fejrede sin 100-års fødselsdag. Og i samme anledning udstak de også kursen for det kommende århundrede. Under navnet VISION NEXT 100 har BMW løftet sløret for en halvt absurd, halvt genial konceptbil med både hidtil uset futuristisk design og teknologi.

bmw5

Set udefra har BMW allerede formået at implementere deres nye ‘Alive Geometry’-teknologi. Udover et udseende, der leder tankerne hen på drageskæl, advarer systemet via røde LED-lamper føreren om mulige farer. Derudover udvider ’Alive Geometry’ sig, når du drejer og smyger sig rundt om hjul og dæk, der begge på konceptbilen er gemt væk.

Se BMW’s præsentationsvideo her: 

Udover banebrydende design byder fremtidens BMW på to forskellige ‘drive modes’: Boost Mode og Ease Mode. Oversat til dansk: Enten kører du eller også kører bilen. I Boost Mode har føreren fuld kontrol over bilen, mens Ease Mode overlader rattet til bilens kunstige intelligens. Herunder sørger VISION NEXT 100 selv for at kommunikere med andre biler, cyklister og fodgængere. Teknologien er endnu på udviklingsstadiet. Og hvordan det hele skal foregå i praksis er stadig ét stort spørgsmålstegn.

bmw3

Derfor er der indtil videre blot tale om BMW’s vision for fremtidens bil. En bil, der altså bliver intuitiv og intelligent udover, hvad mange har forestillet sig muligt. Indvendigt er det planen, at instrumentbrættet og en interaktiv skærm konstant holder føreren informeret om alt, der kan give en bilejer anledning til bekymring.

bmw2

Skal man forsøge at sammenligne VISION NEXT 100 konceptbilen med noget eksisterende, ligner det, at BMW fortsætter i samme designmæssige retning som med hybridbilen I8. Og så alligevel ikke. For der er med VISION NEXT 100 tale om noget helt særligt. Om konceptbilen nogensinde ser dagens lys i sin eksisterende form, eller om den blot fungerer som et kanvas for BMW’s kommende teknologi, vides endnu ikke.     

bmw4

Næste skridt for den endnu unavngivne konceptbil er en verdensomspændende promoverings-turne. Det er planen, at BMW i løbet af kort tid vil fremvise lignende science fiction-agtige køretøjer for mærkets andre brands; herunder BMW Motorcycles, Mini og Rolls Royce. Sidstnævnte forestiller vi os bliver særlig interessant. 

LÆS OGSÅ BMW M5: Stationcar med 500 hk Formel 1-motor

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS