Ikonisk racerbil til salg på Bilbasen

Ikonisk racerbil til salg på Bilbasen
05/08/2016 Ebbe Sommerlund

BMW 2002 er i sig selv ved at være en legendarisk bil. Men en gang i mellem dukker der alligevel noget op som bare får os til at tabe kæben. Sådan en bil er denne BMW 2002 ejet af Bent Sørensen.

Bilen er perfektioneret ned i mindste detalje. Og når man ændrer på klassiske biler, så skal det gøres rigtigt, hvis ikke bilen skal tabe værdi. Gør man det rigtigt, så er historiske racerbiler i ekstremt høj kurs.

BMW 2002

Her er det gjort rigtigt. Motoren er en Formel 2-motor med 16 ventiler og kugelfischer indsprøjtning optimeret ved det anerkendte Gerent Rensport. 310 hk fra en 2-liters motor placeret i et let karosseri – det er lækkerier. Gearkassen er fra Getrag og bagtøjet er naturligvis med oliekøler.

 

BMW 2002_F2

Faktisk er denne kombination af karrosseri og motor samme opskrift, som Max Heidegger brugte, da han i 1975 vandt sin klasse på i 24-timers løbet på Le Mans.

BMW 2002_1

Jeg er forelsket, men for mit vedkommende rækker pengepungen ikke helt. Prisen er nemlig lige knap 1,6 mio, men så er der også historisk vognbog med, så du er klar til at brøle op ad bakken ved Munkebjerg eller ned ad langsiden på de europæiske racerbaner.

 

BMW 2002_3

 

>>Søg historiske BMW på Bilbasen<<