klip i kørekortet håndholdt mobil
december 13, 2018

Nu giver håndholdt mobil klip i kortet

Der bliver godt nok udstedt færre bøder for at tale i håndholdt telefon under kørsel, men alligevel er alle partierne enige om, at reglerne skal strammes, så det fremover skal koste et klip i kortet.

Af: Esben Skrumsager / d. 13. december 2018

Snart slipper du ikke længere med en bøde på 1.500 kroner, hvis du bruger håndholdt mobiltelefon bag rattet. Et enigt Folketing har torsdag besluttet at stramme loven, så det fremover også vil koste et klip i kørekortet. Bødestørrelsen forbliver den samme.

LÆS OGSÅ: Sådan spotter du en civil politibil

Og nej, du kan ikke komme udenom ved at diskutere med betjenten, hvor vidt dit aggregat kan betegnes som en mobiltelefon. Den nye lov forbyder nemlig alle former for håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater, som det så bredt defineres.

Klip i kørekortet: Hvornår træder loven i kraft?

klip i kørekortet håndholdt mobilDer er ikke sat en endelig dato for, hvornår klip i kørekortet indføres. Det skyldes, at politiet først skal have tilrettet sine systemer til at kunne håndtere de nye regler.

Tidligere har forventningen været, at det ville være på plads sidst på foråret 2019, men der er endnu ikke en ikrafttrædelsesdato.

Politiet snuppede i 2015 intet mindre end 42.000 bilister med mobilen i hånden under kørsel. I 2017 var tallet knap 20.000, mens der i de tre første kvartaler i år er udstedt 13.836 bøder for samme forseelse.

SE OGSÅ: Fotovogne: Sådan ved du, om du er blevet fotograferet

Alle lande i Europa har i dag et forbud mod at bruge håndholdt telefon. Som det sidste land i Europa forbød Sverige håndholdt mobiltelefon bag rattet 1. februar 2018.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS