Kategorier
3X Nyheder

Le Mans på hjemmebane: 3 sprøde sportsvogne til din garage

Op med hovedet. Selvom du heller ikke i år fik tiltusket dig et sæde i en Le Mans-racer, er løbet ikke kørt. I stedet kan du jo vise dine verdensklasse-køreegenskaber bag rattet på din egen gaderacer. Vi har fundet tre potente slæder med masser af Le Mans-potentiale.

Af: Esben Skrumsager / d. 11. juni 2019

Årets udgave af Le Mans løber af stablen den kommende weekend, og der er udsigt til et fantastisk show med flere danske navne end nogensinde. Hele otte danskere er at finde på den officielle deltagerliste.

Men selvom de store teams endnu ikke har fået øjnene op for dine fantastiske egenskaber bag rattet på en Le Mans-racer, behøver du ikke opgive drømmen. På Bilbasen er der nemlig masser af potente gaderacere til salg med mere eller mindre stærke referencer til det legendariske motorløb.

Magnussen og de amerikanske muskler

Siden 1999 har Jan Magnussen hver år deltaget i 24-timersløbet på Le Mans, hvilket betyder, at danskeren i år stiller op til verdens største og hårdeste racerløb for 21. gang. Fire gange har Magnussen vundet det legendariske løb – alle gange med Corvette Racing – og senest i 2009

Jan Magnussen er igen i år førstekører i #63 Corvette C7.R, som han atter deler med Andy Garcia og Mike Rockenfeller.

Vil du blive næsten lige så godt kørende som Jan Magnussen, kan du lige nu finde et par enkelte Corvette-modeller på Bilbasen i den helt rigtige gule farve. Den ene af dem er denne Targa-model fra 2006, som kun har 21.000 kilometer på tælleren.

Ifølge forhandleren, som har bilen til salg, var det faktisk Jan Magnussen, der skaffede bilen til dens seneste ejer. Så foruden en usædvanligt lang udstyrsliste og mere end 400 heftige hestekræfter, så kan du altså her få fingrene i en bil, som ikke bare giver associationer til Le Mans, men som selveste Jan Magnussen faktisk har haft noget med at gøre.

SE BILEN HER

Potent Porsche til mester Michael

Med Michael Christiansen bag rattet fløj den lyserøde Porsche først over stregen i sin klasse ved Le Mans i 2018. Foto: PR

Michael Christensen snuppede den prestigefulde førsteplads i GTE Pro-klassen i 2018, så han er naturligvis selvskrevet bag rattet igen i år. Her er han tilbage som førstekører i bil #92, som er en Porsche 911 RSR.

Den 6-cylindrede boxermotor leverer på den sjove side af 500 hestekræfter, hvilket også er tilfældet for denne Porsche 911 GT3 RS, som lige nu er til salg på Bilbasen.

Bilen her er kun halvandet år gammel, og de kun 5.000 kilometer på tælleren afslører, at bilen blot er kørt til.

TIL SALG | Søg efter Porsche 911 RS-modeller på Bilbasen

Bilen har en restværdi på ca. halvanden million kroner – uden afgift naturligvis – men hvis du lægger en udbetaling på knap 400.000 kroner, kan du blive kørende for “kun” 21.175 kroner pr. måned i seks måneder… Nej, der er ingen, der har påstået, det er billigt at køre racerbil.

Michelle debuterer i LM GTE Am

Michelle Gatting er noget så sjældent som en kvindelig racerkører, og hun har i år debut på den legendariske Le Mans-bane. Hun stiller op som den ene af tre kvindelige kørere i en vrælende Ferrari 488 GTE.

Vil du blive mindst lige så godt kørende som Michelle, finder du på Bilbasen denne Ferrari 488 GTB.

Bilen er godt nok fra 2015, men den 8-cylindrede italiener leverer intet mindre end 670 hestekræfter på baghjulene. De første 100 km/t på speedometeret er altså nået, når stopuret rammer 3 sekunder. Og accelerationen stopper først, når nålen snitter 330 km/t.

For en førstegangsydelse på knap 360.000 kroner kan du køre seks måneder om året for under 20.000 kroner om måneden. Fristet? Se bilen her.

TIL SALG | Søg efter Ferrari 488 på Bilbasen

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.