august 31, 2018

Video: Sådan bygger Lego en Bugatti Chiron i fuld størrelse

Mere end 1 million stykker Lego og 13.000 arbejdstimer er der puttet i det vanvittige projekt. Og resultatet er dybt imponerende: En fuldt funktionel Bugatti Chiron i naturlig størrelse.

Af: Esben Skrumsager / d. 30. august 2018

Hvad er den naturlige udfordring, når man som designteam hos Lego Technic har lavet en Bugatti Chiron i størrelsesforholdet 1:8? Jamen det er da selvfølgelig at gøre det hele én gang til – bare i forholdet 1:1.

Og nå ja, så skal den da også rent faktisk kunne køre! Det er i hvert fald, hvad Aurelien Rouffiange og resten af holdet hos Lego fandt på. Som sagt så gjort.

LÆS OGSÅ: Verdenspremiere på Divo: Se det nye bæst fra Bugatti

Siden da har de lagt, hvad der svarer til halvandet års uafbrudt arbejde i mandetimer i projektet, og nu står det vanvittige resultat færdigt: Den første fuldt funktionelle Lego Technic-bil i naturlig størrelse.

Det kan du i første omgang se en kort video af her:

Det er én ting at drømme om at bygge en køreklar Bugatti Chiron i naturlig størrelse i Lego Technic. Men noget helt andet er altså at gøre det til virkelighed.

Og hvordan gør man så det i praksis? Det kan du få svaret på i videoen herunder, hvor Lego tager os med bag kulissen på det store arbejde.

Kulminationen på projektet skete i sommer, da Lego sendte bilen til Ehra Lessien-testbanen uden for Wolfsburg i Tyskland. Det er den samme bane, hvor den oprindelige Bugatti Chiron blev testet.

Og selvom hastigheden i bilen måske ikke kræver en racerkørers erfaring at håndtere, så lykkedes det faktisk at overtale Bugattis officielle testkører og tidligere Le Mans-vinder, Andy Wallace, til at prøvekøre Technic-udgaven af Chiron på dens jomfrutur.

Hos vores venner på DBA kan du lige nu finde masser af Lego Technic til salg, hvis du selv har mod på at kaste dig ud i et større legetøjsprojekt. Hvis du er mere til de rigtige biler fra Bugatti, må du ikke snyde dig selv for billederne af den helt nye Bugatti Divo, der blev præsenteret i denne uge. Det er altså en vild sag!

Fakta og tal

  • Mere end 1.000.000 LEGO Technic elementer i alt 
  • 339 typer LEGO Technic elementer brugt 
  • Ingen lim brugt ved samling 
  • Samlet vægt: 1.500 kg 
  • Motoren indeholder:
  • 2.304 LEGO Power Functions-motorer
  • 4.032 LEGO Technic tandhjul 
  • 2.016 LEGO Technic krydsaksler 
  • Teoretisk ydeevne på 5,3 hk 
  • Anslået drejningsmoment på 92 Nm
  • Funktionel hækspoiler (med både LEGO Power Functions og pneumatik) 
  • Funktionelt speedometer, bygget udelukkende af LEGO Technic elementer 
  • 13.438 mandetimer brugt på udvikling og konstruktion
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Gammel Hyundai lærer nye tricks

Hyundai i30 er et godt eksempel på en benzinbil, som betyder langt mindre, end den gjorde tidligere. Den er senest fornyet i 2016, og nu faceliftes den for anden gang.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS