Kategorier
Nyheder

3x mange hk til meget få penge

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 07. december 2017

Hestekræfter kan man ikke få for mange af. Desværre er de ikke gratis, hverken på nye eller på brugte biler. Men der findes en løsning.

 

Hvis du, som jeg, elsker hestekræfter, så kan det godt være lidt deprimerende, at kigge efter ny bil. For bilfabrikkerne ved, at vi elsker power, så biler med flere heste koster mere – også selvom de ikke altid er dyrere at producere.

Hestekræfter i almindelige motorer koster ikke kun i indkøb – de koster også i brændstof og ejerafgift. Som regel. Men sådan er det bare. Og faktisk gør de to sidste ting, at biler med mange heste tit falder uforholdsmæssigt meget som brugt. Så kan du leve med, at du betaler det samme i ejerafgift og brændstof, som i afdrag på bilen, så kan du få rigtig meget sjov for ikke ret mange penge – se bare her:

Seat Leon Cupra 2,8 4×4 – set til 70.000 kr.

Der var engang, hvor det var nemmere at få fingre i en sekscylindret motor i mellemklassen end det er i dag, hvor det endda er svært i de større modeller. Seat Leon Cupra kunne både have en firecylindret turbomotor eller en 2,8 V6 uden turbo, men med firehjulstræk. Modellen med 1,8-liters motor kunne både fås med fire- eller for-hjulstræk.

Med firehjulstrækket følger også uafhængigt baghjulsophæng – det har forhjulstrækkerne ikke,

Uanset hjulophæng, så er 2,8’eren reelt ikke rigtig hurtigere end sin søster med 1,8-liters turbomotor. Men lyden. Ja, lyden er bare så meget federe med seks propper.

Og der er en Seat Leon Cupra 2,8 V6 4×4 til salg lige her.

BMW 330i – set til 73.000 kr.

En rigtig BMW har seks cylindre – mindst. Ja ja, den der BMW i8 er også ret fed selvom den kun har tre, men ingen regel uden undtagelse. En rækkesekser har en fantastisk lækker motorgang, blandt andet fordi den er i balance – det er hverken en V8 eller en rækkefirer. Og selvom du ikke får helt så meget power i de gamle uden turbolader, så er en rækkesekser på tre liter altså bare en lækker maskine, når den er Made in Bayern.  231 hk er bestemt ikke at kimse af. En af svaghederne ved en E46-model er rust i skærmkanterne, og det har mange af bilerne. Men et smut til pladesmed og lakerer, og du har en køremaskine med lækker lyd til en skilling.

Bilen på billedet finder du her – hvis den ikke er solgt.

 

Volvo V70/850 T5 – set til 25.000 kr.

Det er næsten umuligt, at lave en liste over billige biler med mange heste uden at have en Volvo med. Den femcylindrede turbomotor har været produceret i rigtig mange år, og den kan optimeres til at yde endnu mere end de 200-250 hk den yder fra fabrikken. Den bliver hurtigt lidt tørstig, men det gør de nyere fircylindrede også, og de har ikke den fede lyd fra fem cylindre.

Bilen du ser herover, finder du her – hvis ikke en ny køber har nappet den.

Læs mere

4 biler med over 250 hk og mindst 20 km/l

Derfor føles diesel hurtigere end benzin!

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.