Kategorier
Nyheder

Super-ikon til salg: Gammel skønhed med mødommen intakt

Af: Esben Skrumsager  / d. 19. oktober 2017

Den har godt nok 20 år på bagen, men den har stået bumstille i alle årene, og da køberen aldrig har indregistreret den, kan du nu blive den første registrerede ejer af denne uberørte skønhed, der nu er til salg – måske som verdens dyreste bil.

 

Hvordan det kan lade sig gøre, er en gåde, men efter at have betalt adskillige millioner for en af verdens vildeste biler har køberen af denne gule McLaren F1 ladet den sjældne skønhed stå fuldstændig uberørt i 20 år. Det svarer jo til at blive gift med Scarlett Johansson og så ikke lige have lyst til at fuldbyrde ægteskabet før sølvbrylluppet…

En væsentlig del af fornøjelsen ved at købe den her bil er, at du selv kan få lov til at pille den originale emballage af alle overfladerne i kabinen. Foto: Tom Hartley Jnr

Bilen står til salg hos den britiske forhandler Tom Hartley Jnr, og den er stadig pakket ind i den originale emballage fra fabrikken.

Når der trods komplet stilstand står 239 kilometer på tælleren, så skyldes det, at McLaren ikke kunne finde på at udlevere en F1’er uden at teste den grundigt først. Men siden bilen forlod fabriksområdet i Woking i England, har den ikke fået lov til at strække de atletiske lemmer en eneste gang.

Foruden det lave kilometertal er det altså ikke hver dag man ser et speedometer med så stort et spektrum. Topfarten er 386,4 km/t. Foto: Tom Hartley Jnr

 

 

Med et barn i hjemmet er de fleste sportsvogne udelukket, når den lille familie skal på tur. Men McLaren F1 har et sæde på hver side af føreren, så her kan både lillemor og ungen komme med på søndagstur. Foto: Tom Hartley Jnr

 

Det gule fartmonster er en ud af blot 64 gade-F1’ere, der forlod fabrikken, men det er naturligvis den eneste tilbageværende med så uhørt lavt et kilometertal.

Det seneste salg af en McLaren F1 fandt ifølge Bil Magasinet sted i august måned hos auktionshuset Bonhams. Da auktionarius’ hammer endelig ramte brættet, lød prisen på imponerende $15.620.000, hvilket omregnet til danske kroner er 98.939.528. Dermed blev det den dyreste McLaren F1, der nogenside er solgt, men ifølge eksperter, kan bilen have potentiale til endnu mere i fremtiden, og mon ikke det gule lyn bliver et bevis på det?

Der er ikke umiddelbart nogen McLaren F1-modeller til salg på Bilbasen i øjeblikket, men hvis penge ikke er et problem, er der i øjeblikket knap 300 biler til salg med en prisseddel på over en million.

Hvis det er lige i overkanten i forhold til dit budget, men du er tiltrukket af det lave kilometertal, kan du på Bilbasen finde mere end 1.000 biler med højst 239 kilometer på tælleren.

Husk lige at tjekke tagets højde i carporten, før du kører bilen ind og banker dørene i loftet. Foto: Tom Hartley Jnr

Ud af i alt 64 gadebiler, der blev produceret mellem 1992 og 1998, var dette eksemplar nummer 60 i rækken. Foto: Tom Hartley Jnr

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.