februar 23, 2023

Ny E-Klasse viser sin Superscreen

Om kort tid er der premiere på en ny E-Klasse fra Mercedes-Benz. Som en forsmag viser tyskerne interiøret med Superscreen med tre store skærme.

TEKST Morten Bek FOTO PR

De fleste vil tro, der er tale om noget af booking-koden til en flyrejse, når man siger W214. W214 er en kode, men den giver kun mening for trofaste Mercedes-Benz-fans, som ved, at tyskerne altid har kørt med modelkoder.

Koden W124 er legendarisk, og bag den gemmer sig den store klassiske sedan bygget fra 1984 til 1995, der i 1993 blev omdøbt til E-Klasse. Den interne kode W214 tilhører også en E-Klasse, og det er den helt nye, der offentliggøres om kort tid.

LÆS OGSÅ | Så er der priser på Mercedes EQE SUV

Ingen ny Mercedes-Benz uden en række “teasere”, altså små bidder før vi får den samlede pakke at se. På den måde ved vi, at en ny model er på vej, og det første vi ser af den nye E-Klasse med koden W214 (er der tale om en stationcar, hedder den S214), er interiøret.

E-Klassen kører med MBUX Superscreen

Alt hvad der hedder skærme og netbaseret teknologi har taget et stort spring, siden W213-modellen, den nuværende E-Klasse, havde premiere i starten af 2016. Det kræver en helt ny indretning i den nye E-Klasse, for at den kan følge med tiden.

Skærme dominerer det nye interiør. Som i modeller som EQE og EQS SUV fås den nye E-Klasse med indretning med tre store skærme i panelet foran fører og forsædepassager. I EQE og EQS SUV hedder systemet MBUX Hyperscreen, mens det i E-Klasse kaldes MBUX Superscreen. Set med det blotte øje er den største forskel, at Hyperscreen har tre skærme under et fælles panel – E-Klassens Superscreen har instrumenteringen stående separat som i en C-Klasse.

LÆS OGSÅ | Duel: Kan det passe, at kinesiske Nio er federe end Mercedes-AMG?

Det er med meget stor sikkerhed ikke en standard-E-Klasse, vi ser på billederne. Den ekstra touchscreen til forsædepassageren bliver ikke standard, og Thermotronic-klimaanlæg med digitalt styrede automatiske ventilationsdyser skal der også betales ekstra for. Også Burmester 4D Surroud-lydanlæg med vibration i sæderne bliver noget, man kan få, hvis man betaler ekstra.

Over den store touchscreen til MBUX Superscreen-infotainmentsystemet sidder et kamera, som kan bruges til selfies og videooptagelser i kabinen.

Aktiv stemningsbelysning som følger ikke bare den valgte indstilling for skærmdesign, men også lyden fra lydanlægget

Hos forhandlerne til sommer

Mens MBUX Superscreen med skærmen til forsædepassageren, som bl.a. vil kunne finde TikTok på skærmen, bliver ekstraudstyr, tyder pressemeddelelsen fra Mercedes-Benz på, at designet af midterkonsollen ikke ændrer sig nævneværdigt uden Superscreen-systemet. Skærmen skulle dog se ud som om, den “flyder” over panelet foran passagersædet.

LÆS OGSÅ | Mercedes-Benz GLE faceliftet og forstærket

Om man vælger den nye E-Klasse med eller uden MBUX Superscreen, vil skærmene været styret af en enkelt ny processor i stedet for flere separate. Den skulle være meget kraftfuld og samtidig give lynhurtig reaktionstid på bilens skærme. Mercedes-Benz arbejder også på at udvide infotainmentsystemet med kunstig intelligens. Så vil det eksempelvis huske, at man altid kører med sædevarmen tændt på et bestemt tidspunkt.

Den nye E-Klasse lanceres i Europa i løbet af sommeren. Det er i første omgang sedanen, W214, der kommer på markedet, men den nye stationcar kommer kort tid efter.


Brugte Mercedes-Benz E-Klasse til salg på Bilbasen

Se flere brugte Mercedes-Benz E-Klasse til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS