Mustang dræber: Er det her en ny eller klassisk bil?

Mustang dræber: Er det her en ny eller klassisk bil?
17/10/2014 admin-bilbasen
Bass 770 photo

Navnet bag den spændende bil er det meget lidt mundrette Equus Bass 770, og muskelbilen er tydeligt inspireret af amerikanske biler fra 1960’erne og 1970’erne.

 

”As American as apple pie” er en formulering, man ofte hører i guds eget land, når pointen om nationalisme og klassiske amerikanske dyder skal masses igennem. Kigger man på billederne af bilen i denne artikel, kunne man tilgives for at tro, at det her var tale om endnu en ”Muscle car” fra et af de toneangivende mærker i klassen – f.eks. Ford, Chrysler eller Chevy.

Den smarte coupé hedder dog hverken Mustang, Charger, Camaro eller Challenger – den hedder Equus Bass 770. Og selvom opskriften bl.a. indeholder en bagmand ved navn Bassam Abdallah, bliver Bass 770 produceret lidt uden for ”Motor City” Detroit i Rochester Hills.

Stilen er umiskendelig klassisk amerikansk, og selvom Equus ligner en bøllebil fra 1960’erne, er der vitterligt tale om en spritny bil. Ja, selv interiøret ligner en nyfortolkning af en gammel opskrift med mørkt læder og uanede mængder af krom.

Hjertet i enhver power-bil skal naturligvis være stort. Bass 770 stiller til start med 640 hk fra en 6,2-liters V8-motor, som i øvrigt er den LS9-blok , vi kender fra Corvette. Til at håndtere de store kræfter, der i bedste US-stil sendes til baghjulene, har Equus Bass 770 en 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse.

 

Sprinten fra 0-100 km/t er overstået på 3,4 sekunder, og topfarten ligger på den farlige side af 320 km/t.

 

Priserne starter ved 250.000 af amerikanernes egne dollars, og det er mere end fire gange dyrere end en Corvette i USA. Omregnet til danske kroner koster Equus Bass 770 hele 1.469.550 kr. vel at mærke uden afgift, og hvis du da ellers kan få den importeret, godkendt og på plader i Danmark.

 

Er det fedt, at bilen er så retroinspireret, eller skal man ikke pille ved looket fra de gamle og klassiske ”Muscle cars”? Skriv din mening i kommentarfeltet.

bass 770 tailbass bass 770 intern