Mustang indtager Europa

Mustang indtager Europa
22/01/2014 admin-bilbasen
Ford Mustang

Ford har løftet sløret for den nyeste fortolkning af ikonet Ford Mustang – en skarpskåren performance-bil, som både byder på kildrende køredynamik og masser af teknologi.

Siden den første Mustang så dagens lys i 1964, er der solgt mere end ni millioner eksemplarer af det amerikanske ikon. Den er kåret til verdens mest eftertragtede bil på Facebook og har været med i en lang række film, tv-serier og videospil. Det er den første Mustang, Ford distribuerer og servicerer i Europa – efter næsten 50 års produktion i USA.

Stilen er umiskendelig Mustang – både i den åbne cabriolet-version og i versionen med hardtop. Lang front, kort hæk, bred og rå – helt som bil-entusiaster i hele Europa forventer af en Mustang.
Haj-snuden og de tredimensionelle lag-på-lag baglygter fuldender arven fra 1964.
Convertible-versionen byder på et flerlags-foldetag i stof, som er udviklet til både at give maksimal isolering og lav støj. Instrumenterne i den cockpit-inspirerede kabine er store og centralt placeret for føreren. Den forøgede bredde giver god plads til fører og passager, mens bagagerummet har plads til to golftasker.

Ford Mustang

Den nye Mustang kommer også med et helt nyt affjedringssystem. En særlig frontramme fordeler vægten bedre på forhjulene, hvilket giver nemmere og mere præcis styring. Bagtil er kraftige MacPherson-støddæmpere garant for, at der ikke opstår slinger i valsen, når de overdimensionerede performance-bremser skal bringe de 19 tommer brede fælge fra høj fart til fuld stop. Geometri, fjedre og dæmpere er i højere grad end tidligere udviklet til europæiske bilister, som forventer, at kørekomforten er høj uanset hastighed og vejens beskaffenhed.

Ny teknologi

Den nye Mustang byder på en perlerække af teknologier, som både hjælper føreren til større overblik og bedre kontrol. Føreren kan umiddelbart indstille styring, motor-respons, gearskifte og ESP til den form for kørsel, vejen indbyder til – fra sport på en kurvet landevej til højhastigheds-cruise på en tysk autobahn. Fords avancerede stabilitetskontrol er blevet fintunet for at sikre en dynamisk køreoplevelse. I Mustang GT med manuel gearkasse sørger en særlig launch-control for, at man kommer glidende af sted – hver gang!

Er du spændt på den nye Mustang?

Følg os på Facebook og Google+, og se flere nyheder og debatter.