Næste skridt: Elektrisk minibus på vej fra Tesla

Næste skridt: Elektrisk minibus på vej fra Tesla
02/08/2016 admin-bilbasen

tesla1

OBS: Billedet af Teslas minibus er blot en sketch og ikke det endelige design.

– Flere delevenlige el-biler

– Semi-selvkørende

– Bygget på Tesla Model X

Manden bag Tesla, Elon Musk, er unægtelig en driftig type, der får ting til at ske. Først revolutionerede han med Tesla måden, hvorpå vi opfatter el-biler, og nu er Musk og Tesla parat til at indtage endnu et hjørne af bilmarkedet. Næste skud på stammen fra Tesla er blandt andet en delvist selvkørende elektrisk minibus. Hvad delvist selvkørende præcis dækker over, vides endnu ikke.

BILBASEN Søg efter Tesla nu

Ambitionen om et udvidet line-up, der blandt andet tæller mere rummelige el-biler, var i høj grad en del af dagsordenen, da Elon Musk for nyligt kortlagde målsætningerne for Teslas andet årti som bilproducent. The Masterplan 2.0 som Musk har døbt Teslas fremtidige strategi bygger i høj grad på selvkørende og delevenlige biler. To parametre som en delvist selvkørende elektrisk minibus må siges at opfylde.

Endnu er det unavngivne projekt stadig på babystadiet. Men Elon Musk har allerede afsløret, at Teslas kommende minibus er inspireret af VW’s klassiske folkevognsrugbrød og den mere moderne VW Transporter. Platformen bliver med udgangspunkt i chassis’et fra Teslas SUV, Model X. Rækkeviden, der hidtil har været el-bilens værste fjende, forbedres eftersigende med solceller på taget.

Tid til en Tesla? Ser vores store udvalg på BILBASEN

Projektet har potentialet til at blive den første elektriske minibus på markedet. Tesla er dog ikke ene om den ambition. VW har nemlig også planer om at nedkomme med en elektrisk pendant til den populære og pålidelige Transporter. Den har indtil videre fået navnet BUDD-e og er umiddelbart på et mere fremskredent stadie end Teslas projekt. Når det er sagt, er Tesla og VW sikkert ikke de to eneste producenter, der har planer om at tage en bid af kagen og stjæle andele på et endnu utappet marked indenfor el-biler.

Der spekuleres stadig i, hvorvidt Tesla har i sinde at skabe en elektrisk minibus til private forbrugere, eller om den i højere grad er henvendt den offentlige transport. Projektet er, som sagt, bekræftet af Elon Musk, men forventes stadig at ligge nogle år ude i fremtiden. Derfor er der endnu sparsomt med oplysninger omkring de tekniske specifikationer. Design og pris vides heller ikke.

OBS: Billedet af Teslas minibus er blot en sketch og ikke det endelige design.

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram