Ny konge på gaden: Bugatti Chiron er verdens hurtigste bil

Ny konge på gaden: Bugatti Chiron er verdens hurtigste bil
01/03/2016 admin-bilbasen

Bugatti har overgået sig selv. Bilfirmaet, der er kendt for superbiler i den helt store klasse, har netop præsenteret deres nye model, Bugatti Chiron, der er arvtager for den efterhånden ikoniske Veyron. Og som man nok kan tænke sig til, har Bugatti ikke skruet ned for ambitionerne med den nye Chiron.

Tværtimod har de skabt et teknologisk mesterstykke, der, tro det eller ej, slår Veyron’en på alle parametre. Og med mesterstykket har Bugatti altså slået sin egen verdensrekord og endnu en gang skabt verdens hurtigste og mest kraftfulde serieproducerede bil.

Lanceringen af Bugatti Chiron er sket forud for den officielle åbning af det verdenskendte Geneva Motor Show. Og vi tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at lanceringen af den nye Chiron bliver om end ikke den mest markante nyhed på årets messe, så i hvert fald i top tre. Feltet er stærkt, blandt andet udgjort af Porsche, der netop har løftet sløret for 2017-udgaven af deres legendariske Porsche 911.

Bugatti Chiron bliver verdens mest kraftfulde gadebil. De officielle tal er så ekstreme, at vi måtte læse dem to gange for at sikre, at vores øjne ikke bedrog os: Chiron er udstyret med en kæmpe 8,0L W16 motor, der yder umenneskelige 1480 hestekræfter. Det giver en topfart, der er elektronisk begrænset til 420 km/t, og så klarer den derudover 0-100 km/t på under 2,5 sekunder. Når Chiron skal bruges til at slå verdensrekorden for tophastighed, fjernes den elektroniske begrænsning. Derefter rammer den den reelle topfart på ca. 440km/t.

Udmeldingen fra Bugatti selv lyder på, at der i første omgang bliver produceret 500 eksemplarer af Chiron. Prisskiltet forventes at lyde på omtrent 2,5 millioner euro. Og det er naturligvis før dansk afgift. Hvad en Chiron på danske plader kommer til at koste, tør vi kun gisne om.

Vi hilser verdens nu hurtigste bil, Bugatti Chiron, velkommen!

På jagt efter din egen superbil? Se vores udvalg af Aston Martin her

Se alle brugte Maserati-modeller, der er til salg på Bilbasen lige nu