Nyhederne for biler i 2015

Nyhederne for biler i 2015
13/01/2015 admin-bilbasen
Alfa Giulia

Der er skruet hårdt op for nyhedsblusset i 2015. Listen over nye biler bliver rigtig lang – her er et overblik:

 

Alfa Romeo Giulia

2015 bliver et stort år for Alfa Romeo. Efter sigende kommer der en afløser for 159 – og den bliver baghjulstrukket. I nogle versioner i det mindste. Måske runder vi næste nytår før den lanceres i Danmark.

Alfa Romeo 4C Spider

Den vævre sportsvogn fra Alfa Romeo har fået masser af roser fra pressen. I 2015 kommer den i en åben udgave – som naturligvis hedder Spider. Klar til april.

Audi A3 Sportback e-Tron

I 2015 hopper Audi med på Plug-in-hybrid vognen.Teknisk set er en A3 e-Tron lidt kompliceret med S-tronic gearkasse og en ekstra kobling, så her er hele tre koblinger. Det mærker du dog ikke noget til, og e-Tron lader dig køre op til ca. 50 km på ren eldrift. Den forventes til marts.

Audi A4

I 2015 pudser Audi sin vigtigste model af. Detaljerne er endnu sparsomme og den kommer først sidst på året.

Audi Q7

I maj ruller næste generation af Q7 på banen. Som noget nyt kommer den som en plug-in-hybrid med diesel og el-drift.

Audi RS3

Over-GTI’en RS3 får ny motor i 2015. Vi kan ikke vente.

Audi TT Roadster

Frisør-Porschen får blød hat over kabinen i 2015. Det sker i foråret.

BMW 2 Serie Cabriolet

Ny lille topløs sag fra BMW. Den afløser 1-serie cabriolet i februar.

BMW 2 Serie Grand Tourer

Endnu en forhjulstrækker fra Bayern. Grand Tourer har plads til 7 personer, og det er spændende om BMW kan bide sig fast i det segment.

BMW 7 Series

Måske når BMW at komme med et nyt flagskib, der skal konkurrere med Mercedes-Benz nye S-klasse. Det bliver under alle omstændigheder state-of-the-art.

BMW X1

Nu da BMW har stukket forhjulstrækkerkniven i vores hjerter, så vrider de den lige en omgang med X1, der bliver enten forhjulstrukket eller firehjulstrukket.

Citroën C5

Måske, kun måske når der at komme en ny C5 i 2015. Modellen trænger efterhånden til en overhaling.

Fiat 500X

Fiat 500x

 

Når der kommer en ny Fiat, så hedder den åbenbart altid 500. Kikset, men Fiat 500X ser faktisk lovende ud. Den er en B-SUV – altså konkurrent til Opel Mokka og Renault Captur.

Fiat Spider

Fiat har stolte spider-traditioner og hvis vi er heldige kommer der en ny i 2015. I givet fald bygger den på Mazda MX-5, og det er ikke nogen dårlig ting

Ford Galaxy

Galaxy blivet helt fornyet i 2015. Det sker efter alt at dømme i juli.

Ford Ka

Nu kommer der en ny Ka og denne gang kun med fem døre – den gamle kunne kun fås med tre.

Ford Mustang

Ny Mustang er på trapperne og indstigningsmodellen får en firecylindret motor! I en amerikaner! Verden er virkelig i forandring

Ford S-Max

Den populære mpv fra Ford bliver totalt fornyet på platformen fra den ny Mondeo.

Honda Civic Type-R

honda-civic-type-r

 

Det her er rigtig spændende. Mindst 280 hk på en to-liters turbomotor. Honda har lovet at Type-R bliver hurtigste forhjulstrækker på Nürburgring Nordschleife – en præstation der kan blive svær, når Renault, SEAT og Ford også kæmper om den ære.

Honda HR-V

Renault Captur, Opel Mokka, Citroën C4 Cactus og Peugeot 2008 får ikke lov at regere I B-SUV-klassen alene. Honda vil også være med, og støver det gamle navn HR-V af til formålet.

Honda Jazz

Der loves bedre plads i Jazz, der I forvejen er klassens mest rummelige – blandt andet på grund af de såkaldte Magic Seats, der kan klappes op som biografstole.

Honda NSX

Endelig kommer afløseren til en af de mest roste sportsvogne i verdenshistorien. Honda KSX bliver spækket med teknik. På bagakslen trækker en kombineret el og benzinmotor, mens forakslen har to elmotorer. Det åbner for nogle muligheder for kraftoverførsel som er helt uvirkelige, når man kan justere kraften til hvert forhjul helt trinløst.

Hyundai i20

Den populære Hyundai har fået et helt friskt designsprog, og ligner noget, der kunne blive populært I B-segmentet. Lanceres i marts.

Hyundai ix35

Mazda CX5 og Nissan Quashqai får en kollega i C-SUV og C-crossover – her flyder grænserne lidt sammen. Ix35 fornys efter sommerferien.

Hyundai Genesis

Hvis en heftigt udstyret asiat gør dig vild i varmen, så bliver Genesis din våde drøm. Den er vel nærmest en BMW 7-serie konkurrent, men til 5-serie-priser. Forvent dog et heftigt værditab.

Jaguar XE

jaguar_xe_

 

BMW 3-serie og Audi A4 skal gerne kigge nervøst i bakspejlet, hvis det står til Jaguar. XE bliver ny konkurrent og den kommer med aluchassis.

Jaguar XF

Den elegante XF afløses i 2015, og det gør måske den lækre, men oversete bil, mere eftertragtet.

Kia Sorento

SUV’en Sorento fornys fuldstændigt I 2015

Kia Soul EV

Kia’s elbil kører allerede I Norge, der køber alle de biler, vi skulle have haft. Måske får vi den i 2015. Det er i hvert fald en værdig Nissan Leaf konkurrent.

Land Rover Discovery Sport

Når Land Rover tilføjer et Sport, så er der som regel tale om en helt anden model. En Range Rover Sport er for eksempel væsentligt mindre og væsentligt billigere end en Range Rover. Det samme er tilfældet med Discovery Sport, der reelt er en afløser for Freelander.

Mazda 2

Mazda 2 har længe trængt til en afløser og Mazda 2 ser meget spændende ud. Vi kan godt lide stilen, der er noget mere spændende, end det vi ser fra Volkswagen Gruppen.

Mazda CX-3

Den lille SUV-klasse oplever et lille boom, og Mazda vil også smage kagen. CX5 er uhyre vellykket, så vi forventer at CX3 bliver det samme.

Mazda MX-5

Mazda mx-5

 

Hen på sommeren bliver den ikoniske MX-5 skiftet ud. Der bliver ikke rørt ved den grundlæggende filosofi, hvor chaufføren skal føle sig i et med bilen. Formentlig kommer der ikke en variant med flere hestekræfter, som nogle efterspørger. Bilen er endnu lettere end tidligere, så præstationerne burde alligevel være fornuftige – MX5 handler mere om at have det sjovt end at køre ekstremt hurtigt.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

CLA Shooting Brake ser faktisk temmelig fræk ud, og den tilbyder lidt bedre lofthøjde ved bagsædet end CLA, der har en meget skrånende taglinje.

Mini Clubman

Så kommer monster-MINI’en. Mini Clubman med fem døre – har vi nået grænsen for, hvor stor en MINI kan blive?

Opel Corsa

Den har trængt til udskiftning længe, men afløseren skuffer ikke. Interiøret er lækkert og motorerne er skarpe.

Opel Karl

Opel KARL

Opel har manglet en mikrobil ud over livsstilsbilen Adam. Nu hvor Chevrolet forsvinder fra Europa, mangler GM, der ejer Chverolet og Opel, en mikrobil på markedet. Det hul fylder Karl, der ligner en fornyet Chevrolet Spark. Opel lover at interiøret bliver meget mere Opel end Chevrolet – tak for det.

 

Skoda Fabia

skoda-fabia-cut-out

En rigtig dansker-darling slår nye folder i 2015. Fabia kommer i de kendte varianter, og nu med det nye designsprog, som kendes fra Rapid og Octavia.

Skoda Superb

Den tjekkiske limousine kommer i nyt jakkesæt. Detaljerne er ikke helt på plads endnu, men spionfotos er begyndt at dukke op på internettet.

Smart Forfour

Smart ForFour deler teknik med Renault Twingo, men er naturligvis lidt mere luksuriøs – og dyrere.

Suzuki Celerio

Suzuki smider et nyt kort i mikrobilsklassen. Efter sigende med lidt mere plads end de mindste. Prisen bliver god, siger Suzuki

Suzuki Vitara

Vitara var ekstremt populær i 1990’erne og i starten af 00’erne indtil gulpladeafgiften blev sat op. Nu vender Vitara tilbage og tager kampen op mod Mazda CX5 og til dels Nissan Quashqai.

Toyota Mirai

Toyota-Fuel-Cell-Vehicle

Der har været andre brintbiler på vejene, men Toyota Mirai er den første serieproducerede brintbil, der kan købes af alle. Alle de der vil give 400.000 kr. for en bil, der kun kan tankes få steder i landet. Fordelen ved Mirai er at den kun udleder vanddamp, så den lokale forurening er lig nul.

Volkswagen Golf GTE

GTE kombinerer en elmotor og en turbobenzinmotor. Den kan køre op til 50 km på el alene, eller du kan sparke til den og udnytte, at de to motorer yder over 200 hk tilsammen. Det er GTI-præstationer med minimalt brændstofforbrug. Pris cirka 420.000 kr.

Volvo XC90

Flagskibet fra Göteborg går en ny tid I møde. XC90 ser meget lovende ud, og sætter nye standarder for sikkerhed.