Nytårsraketten – Lamborghini Murcielago SV

Nytårsraketten – Lamborghini Murcielago SV
29/12/2015 Ebbe Sommerlund

Som overskriften siger, har vi her en vaskeægte nytårsraket, men som på selve nytårsaften, skal vi lige varme op med det lettere skyts klokken 10. Og det er ikke fordi, det ikke er værd at kigge på, men i forhold til den helt store raket, så blegner den naturligvis en anelse. Men vi kunne altså godt nøjes.

Klokken 10 – Alfa Romeo GTV 2,0 V6 TB 

  

Klokken 10 antænder vi nemlig noget af en sjældenhed, også fra Italien, nemlig en Alfa Romeo GTV V6 Turbo. Det er en af den slags biler, der får det til at krible i fingre og fødder, mens muldvarpen i baglommen begynder at svede. Den ved godt, at dette er en omvendt lodseddel. Hvis du vinder, så går den aldrig i stykker – hvis du taber…

Okay, den tidligere ejer har skiftet motoren og den nye har blot trillet 55.000 km, så hvis du passer på den, kører det formentlig længe endnu. Men det er en infernalsk maskine sådan en GTV med turbo – Alfa laver i forvejen nogle af de allersprødeste V6-motorer, og med turbo og lettere tuning til 250 hk, så er der anmasende acceleration, så længe vejen er tør og dækkene varme.

Karrossen på en GTV er et fascinerende mix af bløde hjørner og skarpe kanter – det er et design der deler vandene. Det gør læderstuen på den anden side ikke – få fabrikanter kan kreere en kabine som Alfa Romeo – det er smukt arbejde.
Jo, vi er forelskede i den vævre GTV med den djævelske maskine. Og til kun 50.000 kr., så kan det være muldvarpen må frem fra baglommen. V6-modellen uden turbo er i øvrigt en 3,2-liters, mens turbomodellen nøjes med to liters slagvolumen.

Se den her. 

Klokken 12 – Lamborghini Murciélago 6,5 LP 670-4

  

Men når rådhusklokkerne bimler og koret synger ”Vær velkommen Herrens år”, så skal himlen eksplodere og øjnene fokusere på årets smukkeste himmel. I overført betydning kunne det være denne Lamborghini Murcielago SV. I Italiens farver lyser den op, og er klar til at stige afsted mod de første 100 km/t på tre sekunder rent. Og hold bare gas på de tolv cylindre, hvis du er på autobahn – bogstaverne SV er nemlig ikke for sjov. De står for Super Veloce – altså høj hastighed. Speedometernålen takker først af ved 340 km/t –se det er en nytårsraket.

Prisen er så godt nok 4.500.000 kr. uden afgift, så vi nøjes med at kigge, når naboen skyder den af. Måske er du heldigere stillet. Du kan nyde den fine maskine her.
Godt nytår fra BilBasen Blog.