ElbilerNyheder

Her er prisen på Tesla Model 3 i Danmark

Af i Elbiler, Nyheder
Tesla Model 3 er endelig ved at være klar til lancering i Danmark. Her kan du se priserne på bilen, der forventes at skubbe markant til udbredelsen af elbiler.

Af: Ebbe Sommerlund & Esben Skrumsager / Artikel opdateret 21. december 2018

I Danmark kan vi i 2019 endelig se frem til introduktionen af Tesla Model 3. Folkemodellen, som Model 3 regnes for i Tesla-sammenhænge, er en vigtig milepæl for Tesla og den pressede økonomi, som virksomheden i årevis har lidt under (her kan du læse en analyse af Tesla’s kaotiske økonomiske forhold). 

Model 3 Long Range er nu blevet testet efter den europæiske WLTP-cyklus, og her har bilen fået fastsat en rækkevidde på op til 544 km.

Hvad koster Tesla Model 3 i Danmark?

Prisen i USA for en mid range-model med baghjulstræk og mindst 418 km rækkevidde koster ca. 35.000 USD og en long range model med firehjulstræk og over 500 km rækkevidde koster 44.000 USD.

En Model 3 med performance-pakke starter ved 52.300 USD .

Knap så attraktive bliver priserne i Danmark. Model 3 Long Range starter fra 464.724 kroner, mens Model 3 Performance fra 576.044 kroner.

Model 3 Performance kan accelerere fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder. Den har en vægtfordeling på 50/50 og kommer med et Long Range batteri med en WLTP-rækkevidde på 530 km. Model 3 Performance øger tophastigheden fra 233 km/t til 250 km/t.

Tesla Model 3

Model 3 får kun én skærm, der sidder i midten

Den dumme detalje på Tesla Model 3

Mange biler har nogle dumme detaljer, som ikke virker gennemtænkte og Tesla er ingen undtagelse. Det er som om Elon Musk gør en dyd ud af detaljer og ideer, som måske burde være blevet i skuffen. PÅ Model S var det dørhåndtagene der kører ud af karrossen. Det er cool, men giver også anledning til lidt frustrationer, når de går i stykker.

Men det er alligevel vand i forhold til Model X der har Falcon-wing doors, som godt nok giver opmærksomhed, men ellers mest er langsomme og upraktiske – med undtagelse få situationer, hvor de forbedrer adgangen.

Model 3 skal naturligvis også have mindst en dum detalje, og jeg er ved at tro, at det alligvel er den dummeste endnu. For hvor luksus-modellerne fra Tesla har stor bagklap og god adgang til bagagerummet, så bliver Model 3 en sedan! Altså med en lille bitte åbning til bagagen. Og hvorfor så det?

Jo fordi tag og bagrude skal være et stykke glas. Hvorfor? Det skal det bare fordi det ser fedt ud.

At der ikke er nogen knapper eller nogen instrumenter lige foran føreren er heller ikke min kop te. Men bortset fra det, skal den lille Tesla nok blive en succes – for konkurrenterne er tidligt ordentlig klar i 2020, med mindre du vil køre Opel til samme pris, som en Tesla.

Levering begynder i februar 2019

Leveringerne af Tesla Model 3 i Europa vil starte i februar og blive prioriteret ud fra reservationsdato, leveringssted og konfiguration. Du må altså foreløbigt væbne dig med tålmodighed, hvis du er ude efter en ny Tesla.

Men der er masser af brugte alternativer. Der er eksempelvis lige over 50 Tesla Model S til salg på Bilbasen, mens der er en lille håndfuld af den store Tesla Model X at vælge imellem.

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste even forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen