Tesla Model 3 test
december 21, 2018

Her er prisen på Tesla Model 3 i Danmark

Tesla Model 3 har haft en flyvende start på markedet i Danmark. Mere end 300 eksemplarer blev solgt alene i marts måned. Nu sætter den amerikanske bilproducent yderligere skub i tingene ved at åbne for bestillinger af den langt billigere “Standard Range Plus”.

Tekst: Ebbe Sommerlund & Esben Skrumsager
Foto: Esben Skrumsager | Dato: Artikel opdateret 12. april 2019

Strøm er langt fra danskernes foretrukne drivmiddel i bilerne. I hvert fald når man ser på salgstallene. Blot 1.545 nye elbiler blev indregistreret i Danmark i hele 2018. Det svarer til under én procent af det samlede bilsalg i landet.

I år ser det dog ud til, at introduktionen af Tesla Model 3 kommer til at rykke gevaldigt ved danskernes trang og mod til at købe en elbil. Folkemodellen, som Model 3 regnes for i Tesla-sammenhænge, landede hos de første danske kunder i slutningen af februar, og allerede i marts måned lykkedes det den amerikanske bilproducent af lange 306 eksemplarer over disken til de danske forbrugere. Og det er vel at mærke selvom det foreløbigt kun er den dyreste udgave af Tesla Model 3, der leveres til Europa.

Men nu er en billigere udgave på vej til en langt lavere pris…

Hvad koster Tesla Model 3 i Danmark?

Den nye og foreløbigt billigste udgave af Tesla Model 3 hedder “Standard Range Plus”. Rækkevidden lyder på 415 kilometer (anslået af WLTP).

Den har baghjulstræk, hvor de dyrere modeller har firehjulstræk, men den kan alligevel nå de første 100 km/t på 5,6 sekunder. Topfarten er angivet til 225 km/t.

Prisen på Tesla Model 3 Standard Range Plus er 376.520 kroner. Med en udbetaling på 30 procent (knap 132.000 kroner) kan du finansiere resten af bilen hos Tesla over otte år med en månedlig ydelse på 2.877 kroner.

Tesla Model 3 Long Range starter fra 464.724 kroner, mens Model 3 Performance fås fra 576.044 kroner.

LÆS OGSÅ | Her er elbilerne med længst rækkevidde 2019

Model 3 Performance kan accelerere fra 0-100 km/t på 3,5 sekunder. Den har en vægtfordeling på 50/50 og kommer med et Long Range-batteri med en WLTP-rækkevidde på 530 km. Model 3 Performance øger tophastigheden fra 233 km/t til 250 km/t.

Autopilot i Tesla Model 3

Autopiloten i Tesla’s modeller regnes blandt et af de bedste systemer på markedet.

Alle nye modeller fra Tesla leveres som standard med funktioner til førerassistance såsom automatisk nødbremse, kollisionsadvarsel og overvågning af blinde vinkler. Men vil du have gavn af alle tilgængelige funktioner, skal du betale ekstra. Det koster 41.900 kroner for de fuldt selvkørende funktioner, hvis du køber det samtidig med bilen. Du kan også købe det senere, når du har fået bilen, men så er prisen 59.000 kroner.

LÆS OGSÅ | Nu lander ny Tesla: Første test af Model 3 i Danmark

De fuldt selvkørende funktioner dækker over:

– Automatisk kørsel fra motorvejstilkørsel til motorvejsfrakørsel, inklusive sammenfletninger og overhaling af langsommere biler.

– Automatisk parkering. Både parallel og vinkelret parkering.

– Bestil din bil. Din parkerede bil kommer og finder dig på parkeringspladsen.

Senere i år skulle en opdatering af systemet desuden gøre det muligt for Tesla Model 3 at genkende og overholde trafiklys og stopskilte og således køre af sig selv i byen.

Brugt Tesla til salg på Bilbasen

Der endnu ingen informationer om, hvornår du kan få leveret en Tesla Model 3 Standard Range Plus. Men hvis du ikke vil vente, er der er masser af brugte alternativer. Der er eksempelvis lige over 50 Tesla Model S til salg på Bilbasen, mens der er en lille håndfuld af den store Tesla Model X at vælge imellem.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS