samsung lastbil gennemsigtig
juli 2, 2015

Samsung vil gøre lastbiler gennemsigtige

Noget af det farligste forbudet med bilisme er dårligt udsyn. De fleste kender nok til situationen, hvor en stor, og langsomtkørende, lastbil opholder trafikken. Men for at kunne lave en overhaling er det nødvendigt at have det korrekte udsyn, så man kan overskue de trafikale forhold. Særligt på landeveje, hvor der er modkørende trafik, er det essentielt at have et overblik over trafikken foran lastbilen.

Men ofte kan en lastbil være så stor, at det er nødvendigt at lægge sig halvt ud i enten overhalingssporet eller de modkørende trafikanters spor for at titte ned langs siden på lastbilen, og se det kommende vejforløb. Det er naturligvis forbundet med en mængde risiko på den måde at krydse ind over spor og vognbaner.

Det koreanske firma Samsung arbejder pt på et system, der ved hjælp af trådløse kameraer og skærme skal gøre netop nævnte øvelse overflødig – naturligvis i sikkerhedens tegn. Et kamera på lastbilens front filmer vejen, trafikkanter og hvad der ellers kan ligge foran lastbilen, som bilisterne bagved ikke kan se pga. lastbilens størrelsen.

Den udsigt som kameraet filmer bliver så projekteret på en skærm på lastbilen bagende – naturligvis i realtime. På den måde kan trafikken i ro og mag overskues, mens man stadig ligger trygt bag lastbilen i sit eget spor. Den store skærm med live-billedet af trafikken monteret bagpå lastbilen giver illusionen om, at lastbilen er gennemsigtig.

Samsung arbejder i øjeblikket på at forfine systemet og få det godkendt.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS