Søndagstur i Ferrari 430

Søndagstur i Ferrari 430
22/05/2014 Ebbe Sommerlund

Skal man være bilnørd for at sætte pris på en køretur i en superbil? Vi lader det komme an på en prøve og giver Mette fra Aalborg ordet til at fortælle om sit første møde med en vaskeægte superbil

Indrømmet! Selvom man hører til det køn, der kun har en begrænset interesse i biler, besidder en minimal viden om hestekræfter og ikke har et specielt forhold til accelerationsevne og tophastighed, så er det faktisk en ret vild oplevelse at sætte sig bag rattet i en ægte superbil som en Ferrari 430.

En søndag eftermiddag triller jeg ind på en parkeringsplads. Det er her, køreturen i dette italienske mesterværk skal foregå. Bilen er en Ferrari 430 – En sportsvogn, der uden problemer accelererer fra 0-100 km/t på 4 sekunder.

Før denne dag har jeg aldrig prøvet at sidde i en Ferrari. Der er en smule sommerfugle i maven, og jeg er spændt på, hvad denne bil kan præstere. Jeg tager plads i bilen med en instruktør, som giver en grundig instruktion. Det første tryk på speederen er blidt, men alligevel er der respons med det samme. ”Læn dig nu godt tilbage og kør Ferrari. Og husk, at den er temmelig bred og fylder godt på vejen”, minder instruktøren mig om efter mit første møde med en modkørende. De første par kilometer sker med stor respekt for bilens evner. Men hurtigt opfordrer instruktøren mig til at give den lidt mere gas på landevejen. Jeg trykker godt til! Og sikke da en følelse det er at opleve så hurtig acceleration! Og selvom det går stærkt, er det tydeligt at fornemme, at bilen har uendeligt meget mere at byde på. Ja, det er faktisk ret fristende bare at lade foden få frit fald ned på speederen for at få den fulde fornemmelse af dette røde lyn, og hvor er det i grunden befriende at opleve lidt flere hestekræfter, end hvad jeg er vant til i stationcaren. Det her var mit første, men bestemt ikke sidste møde med en superbil!

Mette 36 år fra Aalborg

Hvis du selv kunne tænke dig en køretur i en Ferrari eller anden superbil, kan du læse mere her eller følge med på BilBasens Facebook den nærmeste fremtid