Sommerbiler på budget

Sommerbiler på budget
22/07/2015 Ebbe Sommerlund

Sommeren er over os – eller i hvert fald alvorligt på vej. Vi gennemgår her fire forskellige bud på fede sommerbiler på forskellige budgetter.
Under 50.000 kr.

  

 Citroën C3 Pluriel – Den lille franskmand er måske bedst kendt for at have en lidt bøvlet tagkonstruktion, som det ikke lykkedes Jeremy Clarkson at forstå til fulde i et afsnit af Top Gear. Det ændrer dog ikke ved, at Pluriel tilbyder billig cabrioletkørsel – der er endda flere til salg på BilBasen til under 50.000 kr.

Omkring 50.000 kr.

  

 VW Beach Buggy – Intet siger sommer, sol og halvsmeltede is som en Beach Buggy – ja ordet strand er faktisk i bilens navn. Under den fine glasfiberkarrosse ligger mekanikken fra en Bobbel – det gør, at de sjældent er særlige hurtige, men den lave vægt og det friske udseende gør det nu alligevel sjovt at drøne rundt på stranden.

Omkring 100.000 kr.

  

 Alfa Romeo Spider – cabrioleten har levet længe hos Alfa, men 100.000 kr. rækker ikke helt til et pænt eksemplar af de gamle klassiske. Men den Spider, der så dagens lys i 1990’erne og deler mekanik med Alfa 155, kan let samles op for omkring 100.000 kr. Stilen er velkendt italiensk, pålideligheden tør vi dog ikke udtale os om.

Omkring 150.000 kr.

  

 Triumph TR6 – Britiske Triumph var med til at opfinde glæden ved at køre i åben bil – og det gik rigtigt fint, indtil Mazda lancerede deres MX–5, og nærmest overtog hele markedet. TR6 byder på kantet design og mandepower der sendes til baghjulene. Udvalget på BilBasen er overraskende stort, og 150.000 kr. er ikke et håbløst budget.
Af Frederik T. Frey