Spænd sikkerhedsselen: 5 fede biljagter på film

Spænd sikkerhedsselen: 5 fede biljagter på film
09/03/2016 admin-bilbasen

Hurtige biler, hæsblæsende stunts og speederen helt i bund. Det er ingredienserne, der udgør en solid biljagt. Og siden Steve McQueen i Bullitt perfektionerede genren, har der været mange af dem. Her er vores bud på fem fantastiske biljagter.

Bullitt (1968)

Biljagten, der startede det hele: Bullitt med Steve McQueen i  hovedrollen. En ikonisk biljagt gennem San Franciscos bakkede gader, hvor Bullitt går fra at være den jagede til at være jægeren. Kombinationen af stålsat og kølig McQueen bag rattet og to klassiske V8’ere i birollerne placerer biljagten i Bullitt blandt de absolut bedste biljagter i filmhistorien.

Biler: 1968 V8 Ford Mustang GT Fastback vs. 1968 V8 Dodge Charger

Chauffører: Frank Bullitt (Steve McQueen) vs. lejemorderen Phil (Bill Hickman)

Højdepunkt: Da Steve McQueen opdager, at han bliver skygget, hvorefter han vender situationen 180 grader. Nu er det byttedyret, der er på jagt, og McQueen slipper ikke speederen, før den sorte Dodge Charger til sidst torpederer en benzinstation i en kæmpe eksplosion.

Længde: 10 minutter

Den amerikanske drøm: Køb din egen Ford Mustang


Ronin (1998)

Der er dømt high-speed sightseeing igennem Paris, når De Niro forsøger at følge med Natascha McElhone og M5’eren igennem byernes by. Resultatet er en genial biljagt, der undervejs byder høj fart, tæt trafik, og kreative løsninger i de smalle parisiske gader. Det betyder naturligvis masser af nervepirrende situationer i den syv minutter lange, kaotiske biljagt.   

Biler: BMW M5 E34 vs. Peugeot 406

Chauffører: Sam (Robert De Niro) vs. Deirdre (Natascha McElhone)

Højdepunkt: I et desperat forsøg på at slippe væk forvilder M5’eren sig ned i en tunnel. Endda i den forkerte vejbane. Og som du nok kan regne ud, ender det i totalt kaos med bunker af forulykkede køretøjer. 

Længde: Syv minutter

Prøv det selv: Se alle vores brugte BMW M5


Death Proof (2007)

Tarantinos oktanfyldte Death Proof byder på adskillige biljagter. Favoritten er jagten mellem Mike og tre hævntørstige strippere, som også udgør filmens sidste scene. I en kort men hektisk biljagt slipper heldet endelig op for Stuntman Mike, der i filmen portrætteres af Kurt Russell. En ny-klassiker af en biljagt mellem to amerikanske V8 muskelbiler.

Biler: 1970 Dodge Challenger vs. 1971 Chevrolet Nova

Chauffører: Stuntman Mike (Kurt Russell) vs. Kim (Tracie Thoms)

Højdepunkt: En noget presset Stuntman Mike, der endelig får afsporet den hvide Dodge Challenger ud ad en grusvej. Få øjeblikke senere opdager han dog alt for sent, at grusvejen leder direkte tilbage til ham. Stuntman Mike bliver ramt, Nova’en spinner rundt og biljagten er slut.

Længde: Fire minutter

Kør som Kurt: Køb din egen Chevrolet i dag


Gone in 60 Seconds (1974)

Den er svær at komme udenom. For mange bilentusiaster med hang til film er biljagten fra Gone in 60 Seconds fra 1974 godfatheren indenfor biljagter. I 33 minutter kører Maindrian Pace om kap med politiet i den gule Mustang, der sidenhen bedst har været kendt som Eleanor. Undervejs måtte næsten 100 biler lade livet for tilblivelsen af en af filmhistoriens mest ikoniske biljagter.

Biler: 1971 Ford Mustang Sportsroof (Eleanor) vs. adskillige politibiler

Chauffør: Maindrian Pace (H.B. Halicki)

Højdepunkt: Ca. 6 minutter inde i biljagten ser løbet ud til at være kørt for Pace. Omringet af politiet vurderer han nøje sine flugtmuligheder. Stadig med hænderne i vejret hugger han sømmet i bund og den klassiske biljagt fortsætter i yderligere 28 minutter. Legendarisk.   

Længde: 34 minutter.

Køb din egen hingst: Se vores store udvalg af Ford Mustang


Quantum of Solace (2008)

Det gør ondt i øjnene at se Agent 007 smadre sin Aston Martin DB9. Men åbningscenen, der byder på en biljagt i udkanten af Siena, er blandt James Bond-seriens bedste. 007 mod en lille håndfuld bevæbnede lejemordere i Alfa Romeo’er. Bond trækker sig naturligvis sejrrigt ud og triller derefter igennem Sienas byport i en totalsmadret DB9.

Biler: Aston Martin DB9 vs. 2 stk. Alfa Romeo 159

Chauffører: James Bond (Daniel Craig) vs Unavngivne, kortlivede lejemordere.

Højdepunkt: Lyden af DB9’eren, der kommer på arbejde, da Bond opdager at han er en jaget mand. At det foregår i en tunnel gør blot motor-soundtracket endnu federe.

Længde: 4:30 minutter.

Vær som James Bond: Køb din egen Aston Martin i dag