december 11, 2015

Tesla-salg steg med 1.300 pct.

Hvis man skal have solgt en kæmpe bunke luksus-elbiler, så skal man bare lægge afgift på dem med et par måneders varsel. 
I november måned blev der i alt sat plader på 525 Tesla Model S mod 36 i samme måned sidste år. Under den succes-historie viser det sig dog også, at alle andre elbiler fortsat ikke sælger til private. Tesla Model S blev der indregistreret 453 af til privat brug – nummer to er Volkswagen e-golf med 10 eksemplarer. 7 BMW i3 og 6 Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive. Det er med andre ord primært virksomheder og især kommuner, der køber el-biler

December måned bliver helt sikkert også stor for Tesla, og måske nogle enkelte måneder næste år, hvor bestilte biler bliver leveret. Hvad der sker derefter er svært at spå om, men ingen tvivl om at elbilerne har fået noget, der ligner et dødsstød. Det er dog stadig muligt at købe Tesla uden afgift. Pt er der mere end 100 til salg på BilBasen.

Ser vi på resten af markedet, så er Tesla Model S kun overgået af Peugeot 208, Volkswagen up! og Toyota Aygo, der alle er vant til pæne salgstal. Mere overraskende er Mercedes-Benz C-klasse på 10.-pladsen med 371 biler. Det høje tal skyldes formentlig en stor succes på leasingmarkedet, hvor Mercedes-Benz har været meget aggressiv på pris og beskatningsgrundlag – altså den del brugeren/medarbejderen bliver beskattet af.

Dermed er den faktisk eneste bil i top 10, udover Tesla Model S, der ikke er en A- eller B-segment-bil – altså mikro- og mini-bil.

Nyregistreringer November 2015

PEUGEOT 208          882

VOLKSWAGEN UP! 612

TOYOTA AYGO         545

TESLA MODEL S       525

PEUGEOT 108           448

TOYOTA YARIS         416

KIA PICANTO             402

KIA RIO                         399

VOLKSWAGEN POLO 395

MERCEDES-BENZ C-KLASSE 371

Kilde: Bilstatistik.dk 

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS