Kategorier
Nyheder

Supra på vej: Her er prisen på den dyreste Toyota, du kan købe

Et af de helt store 90’er-ikoner i bilernes verden er genopstået. I samarbejde med BMW er Toyota nu klar til at sende en spritny Supra på gaden, og den koster stort set det samme, som den gamle gjorde i 1995.

Af: Esben Skrumsager / d. 22. maj 2019

Toyota Supra er på vej til Danmark. Siden midten af 1990’erne har vi ellers ikke set noget til den japanske topmodel, men med 340 hestekræfter er Supra nu klar til at vende tilbage.

Den spritnye sportsvogn kommer med et prisskilt på 1.009.990 kr. Ja, Toyota har med symbolske 10.000 kroner sørget for, at når din nabo spørger, hvad du har givet for bilen, kan du svare “tja, det var vist lidt over en million”. Når du alligevel skal bruge den slags penge på en bil, har du jo ikke lyst til at spare de sidste 10.000 kroner, som sender din bil ned i et prisleje på den billige side af millionen. Det ville være som at undlade at løbe de sidste 195 meter af et marathon.

TIL SALG | Søg efter brugt Supra på Bilbasen

Prisen på 1,01 million er cirka 13.000 kr. lavere, end BMW tager for sin Z4. Det er samtidig en anelse dyrere end den seneste generation Supra, der blev solgt i Danmark. I midten af 1990’erne skulle du nemlig “kun” punge ud med 999.992 kroner for en Supra 3000 GT Turbo Targa. Uden turbo lød prisen på 894.995 kroner.

Standardudstyr i Toyota GR Supra

Med i prisen er blandt andet digital instrumentering, bakkamera, adaptive LED-forlygter, 19 tommer alufælge, aktivt spærredifferentiale, adaptiv undervogn, sportssæder med læderbetræk, 8,8 tommer touchskærm, head-up-display, et anlæg fra JBL med 12 højttalere, adaptiv fartpilot og nøglefri betjening.

Fakta: Toyota Supra 2019

Den nye Toyota Supra er femte generation af modellen. Bilen er udviklet i samarbejde med BMW, som har leveret en sekscylindret motor med cylindrene på række.

Toyota har fået Supra ud af samarbejdet, mens tyskerne har kunnet lancere en ny Z4 roadster. Så mens den japanske udgave er lukket, kan du i BMW’en køre uden tag.

Det fulde navn er Toyota GR Supra. De to bogstaver i mellemnavnet står for Gazoo Racing, som er Toyota’s dedikerede motorsports-team.

– 340 hestekræfter
– 500 Nm drejningsmoment
– Topfart på 250 km/t.
– 8-trins automatgearkasse
– 0 til 100 km/t på 4,3 sekunder

Forventet levering af Toyota Supra

Toyota forventer, at der i år blot vil blive produceret 900 eksemplarer af bilen til det europæiske marked. De er dog allerede solgt, og dermed må du væbne dig med tålmodighed, hvis du har forelsket dig i bilen.

– Det har været helt fantastisk at opleve den massive interesse i Danmark og ikke mindst at se alle de danskere, der var villige til at lægge 15.000 kr. i depositum for en bil, de hverken havde set designet på, læst specifikationer på eller sågar kendte prisen på. Det siger alt om Supra-modellens store arv og nærmest mytiske status den dag i dag, siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

I 2020 skulle udsigterne til større leverancer dog være noget bedre. Til den tid er faciliteterne i Østrig ifølge planen klar til at sprøjte Supra’er ud – næsten uden begrænsning.

Hvis du ikke vil vente så længe, kan du enten overveje at købe en BMW Z4 eller gå på jagt efter en brugt Supra. Dem er der lige nu en håndfuld eksemplarer til salg af på Bilbasen.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.