Audi Show car
januar 15, 2014

Ugens bilnyt – Uge 3

Her får du en kort oversigt over de seneste nyheder. Du kan læse om, at Land Rover Evoque får en opdatering, at du kan blive hæler via et hul i motorregistret og om Audis nye showcar. 

Land Rover opgraderer Evoque

Range Rover Evoque, en af Land Rovers mest populære biler nogensinde, er blevet opgraderet til en version med mere sikkerhed, bedre teknologi, en grønnere profil og masser af luksuriøs komfort.
Blandt nyhederne er en 9-trins automatgearkasse, der er blandt verdens første til personbiler. Gearets reaktionstid er reduceret til et absolut minimum, og det nye gearskifteprogram matcher ubemærket gearet til kørestilen, hvilket sikrer endnu bedre komfort og ydelse.
De nye teknologier nedbringer også brændstofforbruget med op til 11,4 pct. og nedsætter CO2-udledningen med op til 9,5 pct.
En anden ny feature er verdens første “on demand”-firhjulstræk, der øger bilens adræthed og nedsætter brændstofforbruget. Det slår firshjulstrækket fra ved stabil kørsel ved en hastighed over 35 km/t., men slår det automatisk til, hvis systemet registrerer, at der er behov for det.
Range Rover Evoque kommer også med to nye parkeringssystemer, der får dig problemfrit ind og ud af både parallelparkering og almindelige parkeringsbåse.

Evoque Zanzibar

Evoque 2014 har været at finde hos de danske forhandlere i Aarhus, Birkerød og Kalundborg fra starten af december 2013. Priserne starter fra 705.000 kr. Evoque er også et populært valg på gule plader, hvor priserne starter fra 413.152 kr. plus moms.

Hullet motorregister kan gøre dig til hæler!

Et hul i det digitale motorregister (DMR) betyder, at hverken forbrugere eller forhandlere advares, hvis de er ved at købe eller sælge en bil, der er meldt stjålet. Hullet i SKATs digitale motorregister betyder nemlig, at registret ikke taler sammen med politiets register for stjålne køretøjer. Dermed risikerer man at købe en efterlyst bil.
Det er helt uacceptabelt, at man som bilkøber og forbruger ikke kan stole på registret. I praksis betyder det, at det er nemt at sælge en stjålen bil videre til en person, der er i god tro, og som dermed både bliver hæler og sandsynligvis også risikerer et økonomisk tab, når bilens retmæssige ejer kræver bilen udleveret,” siger leder af FDM’s juridiske rådgivning Per Alkestrup.
Han henviser til, at man hos både SKAT og Rigspolitiet har været bekendt med, at der er hul i systemet siden lanceringen af det digitale motorregister i sommeren 2012.
Af korrespondancen mellem SKAT og Rigspolitiet, som FDM har fået aktindsigt i, fremgår det desuden, at det digitale motorregister i princippet er klar til at modtage de nødvendige oplysninger fra politiet. SKAT og politiet kan dog ikke blive enige om, hvem der skal finansiere udbedringen, så de to registre taler sammen.

Audi med det hele

Sportslig, kompakt og alsidig. Det er den nye Audi showcar, der præsenteres på North American International Auto Show (NAIAS) i Detroit i disse dage.
Der er tale om en todørs bil med stor frihøjde – en crossover – og en bil til alle gader og veje, til hverdag og til den sportslige fritid.
Den 4.20 meter lange Audi har en kraftfuld fremtoning på vejen. Præcise og klart formede linjer samt geometriske flader forenes til en skulpturel, klar designform. Udvendigt ser denne todørs bil ud til at være støbt i ét stykke – lige fra singleframe-grillen over den markante tornadolinje på siden til den spændstige og coupélignende bagende. Overhængene er korte, taglinjen er lav og går over i en kraftig C-stolpe.
Audi Show car
I denne showcar går form og funktion op i en højere enhed. De allroad-typiske designkendetegn reducerer størrelsen og understreger offroad-karakteren.
E-tron-typiske designelementer som lamellerne i singleframe-grillen og i luftindtagene i siderne er integreret harmonisk i det samlede designkoncept. De dobbelte forlygter og den bikubeformede singleframe-grill viser videreudviklingen af quattro-formsproget, som Audi allerede præsenterede med konceptbilen Sport Quattro Concept i september på den internationale biludstilling IAA i Frankfurt.

Følg os på Facebook og Google+ og se flere bilnyheder og debatter.

 

 

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS