februar 9, 2017

Voldsom Volvo. S60R er en hård hund med 300 hk og firehjulstræk

Volvo S60R var Volvos forsøg på at bide skeer med BMW M3 og Audi S4. S60R blev lanceret i 2003, og der var ikke sparet på de tekniske finesser. Undervognen kaldet Continuously Controlled Chassis Concept eller bare Four-C er elektronisk styret, og kan indstilles i tre trin: Comfort, Sport og Advanced. Advanced er den mest agressive indstilling og fjerner stort set al krængning. 

Four-C

Motoren er en femcylindret rækkemotor på 2,5-liter. Turbolader og to intercoolere bringer effekten op på 300 hk og momentet er hele 400 Nm. Det er tæt på samme tal som en BMW M3 fra de årgange, men en S60R er ikke samme køremaskine, som en BMW M3. Alligevel er den en imponerende maskine, der sjældent er til salg i Danmark.

Som dette skrives er der en S60R til salg i sort på BilBasen til 199.900 kr. med 180.000 km på tælleren

volvo-s60-r

 

R’et står sjovt nok ikke for Racing, men for Refined – altså forfinet. Lige det kan man godt komme i tvivl om, når venstre fod rammer koblingspedalen. Det er en fordel at dyrke fodbold eller springgymnastik, hvis du vil have pedalen helt ned i det tykke velour-tæppe. Og det er en fordel, hvis du vil skubbe til gearstangen, der sidder i en såkaldt spaceball.

En hård hund

Man er ikke i tvivl om, at det er en turbomotor – kræfterne skal lige bygges op, før de er til rådighed. Så hvæser turboen, omdrejningstæller og speedometer ræser op ad de blå urskiver og meget hurtigt må venstre ben igen til fitness på koblingspedalen.

Det er en herrebil, sådan en S60R. Se om der er nogen til salg lige nu

volvo_S60_R-manu-07_i02-1600

S60R kan blandt andet kendes på de blå urskiver

 

Spaceball Volvo

Skiftekulissen er ret speciel, og kaldes for spaceball

 

Volvo S60R 2002

Også dengang kunne Volvo lave lækre kabiner med fede sæder

 

 

Læs mere

Voldsom Volvo: Polestar V60 

Volvo Amazon: En svensk klassiker fylder rundt

 

Af Ebbe Sommerlund

 

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS