Velkommen i klubben: Ny italiensk superbil med +1000Hk

Velkommen i klubben: Ny italiensk superbil med +1000Hk
13/06/2016 admin-bilbasen

Bugatti fandt i 2006 som de første vej til det forjættede land over 1000 hestekræfter. Siden har en god håndfuld superbiler indløst medlemskab til den eksklusive klub, og nu skal der føjes endnu et navn til den stadig korte liste.

1

Navnet er Mazzanti Millecavalli Evantra og ophavet er italiensk. Og ifølge de udmeldte specifikationer bør den etablerede garde af velsmurte superbiler fra støvlelandet måske begynde at ryste lidt på hånden.

2

Tallene for den debuterende superbil er nemlig ganske ekstraordinære. Kombinationen er en kampvægt på sølle 1300 kg, 1000 hestekræfter og et moment på 1200Nm, og det giver, ifølge Mazzanti, en topfart på heftige 403 km/t. Motoren er en 7.2L V8 med bi-turbo. Hvor den stammer fra vides endnu ikke. Transmissionen er en 6-trins manuel gearkasse.

BILBASEN Se vores udvalg af biler med mere end 500Hk.

Designet lever op til alt, der forventes af en superbil. Eller hyperbil, som er betegnelsen for Millecavalli Evantra. Den har omvendte vingedøre, dobbeltspoiler med rigeligt downforce og et karrosseri med masser af indregnet aerodynamik. Et lidt kaotisk udseende, der omgående leder tankerne hen på artsfællen Pagani Zonda. Dog knap så vellykket.

3

Indtil nu findes der ikke meget info om Mazzanti Millecavalli Evantra. Den har netop haft verdenspremiere på bilmessen i Torino, og her fik bilverdenen kun en forsmag på den nye dreng i hyperbilsklassen. Derfor er det oplagte spørgsmål også, hvordan Millecavalli Evantra klarer sig, når dækkene rammer asfalten.

4

Små uafhængige entusiaster og bilproducenter har før prøvet at ryste bilverdenen med kuriøse superbiler. Som oftest med ret begrænset succes. Indtil vi hører mere til og om Mazzanti og Millecavalli Evantra, lader vi tvivlen komme dem til gode. De nøgne tal giver i hvert fald anledning til optimisme.

Indtil videre bliver Millecavalli Evantra kun produceret i 25 eksemplarer, hvoraf de første tre allerede er solgt. Så hvis du vil eje en spritny superbil med lige så mange spørgsmålstegn som hestekræfter, så er det med at komme ud af fjerene. Du kunne selvfølgelig også bare være fornuftig og købe en Ferrari 488 i stedet. Prisen på Millecavalli Evantra er endnu ikke offentliggjort.

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram