februar 2, 2022

VIDEO: 530.000 km i en Tesla Model S – hvad fejlede den?

I Bilbasen Strøm møder du Franz, som har kørt 530.000 km i sin Tesla Model S. Hør om glæderne – og problemerne.

Video: Jacob Dalby & Anders Berner | Dato: 02. januar 2022

Franz er taxavognmand og i 2015 købte han en spritny Tesla Model S. Han var nummer to i Danmark, der fik leveret en P90D. Siden har Franz kørt 530.000 km i den elektriske taxa, og han har elsket den bil. Som Franz selv siger, så er det ligesom at være i Tivoli hver dag.

SE OGSÅ | Ugens Fund: Udkørt Tesla-taxa har kørt længere end din dieselbil

Men ejerskabet og de mange kilometer har ikke været uden problemer for taxavognmanden. Faktisk har der været rigtig, rigtig mange problemer og dyre reparationer. Heldigvis for Franz er det blevet klaret på garantien.

Se med i Bilbasen Strøm og hør Franz fortælle om op og nedturene med Tesla Model S igennem 530.000 km.

Hvad har den fejlet?

I løbet af de 530.000 km. har der været en ting eller to, der er gået i stykker på elbilen. Alt fra dørhængsler, sæder, trækakslerne foran til selve ladeporten. Særligt trækakslerne foran er en børnesygdom på de første Model S.

SE OGSÅ | Her er elbilerne med 7 sæder

P90D har to elmotorer; én på forakslen og en på bagakslen. Den forreste motor er skiftet en enkelt gang ved 400.00 km men den bagerste er blevet skiftet hele tre gange. Senest ugen inden bilen blev solgt.

Tesla oplyser ikke batterikapacitet på brugte biler

Som køber til en brugt elbil er det interessant at vide, hvor meget kapacitet, der er tilbage på batteriet. Vi ved, at et batteri mister kapacitet over tid. Men hos Tesla er det desværre ikke muligt at få tallet oplyst. Heller ikke hvis du køber den brugte Tesla hos Tesla selv. Her vil den mest præcise melding lyde på, om batteriet er i god eller dårlig stand.

Franz, der i øvrigt kun har opladet sin bil med supercharger, oplyser, at der er cirka 240 km rækkevidde om vinteren og 330 km om sommeren. Da bilen var ny kørte den omkring 400 km. på en opladning ved blandet kørsel.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Gammel Hyundai lærer nye tricks

Hyundai i30 er et godt eksempel på en benzinbil, som betyder langt mindre, end den gjorde tidligere. Den er senest fornyet i 2016, og nu faceliftes den for anden gang.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS