februar 11, 2022

VIDEO: Sådan får du mest bil for pengene

De moderigtige crossovers er ofte for dyre – for de samme penge kan du få meget mere og bedre bil. Se bare når Berner sammenligner en Toyota Yaris Cross med en Skoda Octavia.

Video: Anders Berner / Dato: 11. februar 2022

Toyota Yaris er blevet taget ekstraordinært godt imod, siden den blev lanceret i 2020. Den økonomiske og velkørende økobil blev kåret som Car of the Year i Europa 2021 og endte ligeledes som finalist til Årets Bil i Danmark 2021.

Den bølge vil Toyota gerne ride lidt længere på. Derfor har de introduceret en crossover-udgave af den populære minibil, som er højere, længere og mere rummelig – men gør dét Toyota Yaris til en bedre bil?

Det mener Anders Berner ikke! Hør hvorfor i denne video.

Når Toyota tør

Toyota Yaris er lidt et multitalent. Selvom Berner ikke har meget tilovers for den højbenede Yaris Cross, har han for bare et par år siden kaldt en anden Yaris-variant for noget af det sjoveste, han nogensinde har kørt.

Når Toyota tør, kan de nemlig forvandle en snusfornuftig økoslæde som Yaris til noget helt ekstraordinært. Det gjorde, da de lancerede GR Yaris i slutningen af 2020 og fejede benene væk under både Berner og resten af redaktionen.

LÆS OGSÅ | TEST: Toyota GR Yaris er ufortyndet lykke på fire hjul

Toyota GR Yaris modtog megen ros fra en forenet international motorpresse, og opskriften bag den underholdende lommeraket er stik modsat den, Toyota har brugt til Yaris Cross. GR Yaris er nemlig både 45 mm lavere i undervognen, 91 mm lavere i taglinjen og 60 mm bredere over hofterne.

Så hvorfor laver Toyota en høj version, når de ved, at en lav version kører bedst? Det gør de fordi, vi vil have det. SUV’er og crossovers står for næsten halvdelen af det samlede bilsalg i både Danmark og Europa. Så længe statistikken ser sådan ud, laver Toyota (og alle de andre) høje biler.

Derfor kæmper Berner en indædt kamp mod de højbenede biler. Så vi kan få flere velkørende biler som GR Yaris og færre fjollede crossovers som Yaris Cross.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS