Kategorier
Video

Video: Porsche med 6 ben – hvilken er bedst?

Porsche 911 er Porschen, der holder hos alle dine naboer i Gentofte – men er 718’eren i virkeligheden en bedre bil?

Video: Anders Berner

Berner er taget et smut til Rom for at køre Porsches model-lineup. Lige fra den lille 718 til den store SUV Cayenne. Men dagen skal mest af alt handle om én ting.

SE OGSÅ | Video: Årets sjoveste bil

Skal man vælge den klassiske Porsche 911, som står side om side oppe i Nordsjælland, eller får man i virkeligheden mere sjov ud af den mindre, og billigere, Porsche 718.

Anders Berner har allieret sig med Mathias Brandt fra Bil Magasinet for at finde ud af, hvilken af de to Porscher, der er sjovest.

GTS-betegnelsen

Den første GTS så dagens lys helt tilbage i 1963. Herefter var der en lang periode uden nye GTS-modeller og først i 2010, med Porsche 997, var der igen en GTS-variant. Siden har GTS-betegnelsen stået for den mest sportslige variant i 911 line-up’et, men som også kan bruges til daglig uden kompromiser.

LÆS OGSÅ | Afspærret, snebelagt bjergvej med Porsche Taycan Sport Turismo

GTS er samtidig den gyldne mellemvej hos Porsche. De tre bogstaver er lig med mere dynamik, ekstra kræfter og mere udstyr – uden at prisen kommer op i nærheden af modeller, hvor der står Turbo på bagsmækken.

Hvor det før i tiden kun var de mest sportslige Porsche-modeller, der blev udbudt i en GTS-variant er det nu hele Porsches sortiment. Lige fra Porsche 718 over SUV’en Cayenne til den fuldt elektriske Porsche Taycan.

Af Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller. Det kan blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.

Anders er fast mand på Bilbasen. Tidligere har blandt andre Ekstra Bladet, FDM og fagbladet Ingeniøren haft fornøjelse af Anders Berners både nørdede og meget entusiastiske tilgang til bilstoffet.

Anders er glad for elbiler og har blandt andet haft både Nissan Leaf og BMW i3 i garagen. Der er dog ikke noget, der kan bringe smilet frem på Berners læber som en baghjulstrukken bandit af en sportsvogn.