oktober 1, 2021

VIDEO: Hvad skal Berners gamle Skoda koste?

Berner har rodet sig ud i et potentielt dyrt væddemål, der handler om salgsprisen på sin 17 år gamle Skoda. Den kører, ifølge ham selv, megagodt   men hvad skal den koste?

Video: Anders Berner  | Dato: 1. oktober 2021

Der er en middag på Søllerød Kro på højkant, når Berner skal sælge sin gamle Skoda, der har været lidt af hvert i gennem her på Bilbasen.

Bilen, der er tale om, er selvfølgelig den sølvgrå Skoda Octavia Combi fra 2005, der blev købt som en ildelugtende rustbunke. Herefter gav Berner bilen en ordentlig overhaling og blev tilbudt 55.000 kr. for herligheden. Så påkørte bilen en ræv, og Berner måtte starte forfra.

Nu står vi her, en håndfuld år senere, med en familievenlig dieselhakker med 17 år på bagen og kun 163.000 km på klokken. Hvad skal den koste? I videoen herunder kan du høre, hvad Berner som minimum skal have for herligheden, hvis ikke han skal skylde en middag på Søllerød Kro.

Specifikationer

Berners Skoda fra 2005

Motor: R4 diesel, 1.968 ccm

Ydelse: 140 hk / 320 Nm

0-100 km/t: 9,6 sek.

Tophastighed: 208 km/t

Forbrug: 18,2 km/l

Kilometerstand: 163.000 km

Et godt tidspunkt

Uanset om Berner skal give middag eller ej, er lige nu et godt tidspunkt for ham at sætte Skodaen til salg. Priserne på brugte biler er nemlig historisk høje netop nu. Så meget, at bilejere, der har købt bil for et år siden, kan få det samme eller mere for bilen i dag. Årsagen til det findes i en dominoeffekt, der selvfølgelig starter ved Covid-19.

Ligesom så mange andre, måtte bilproducenter sende medarbejdere hjem og lukke ned for produktionen, da pandemien var på sit højeste. Det naturligt betyder færre biler på markedet. Oven i hatten begyndte mange af de, der tidligere havde pendlet med offentlig transport, at købe egen bil grundet smittefare. Dermed en højere efterspørgsel på et allerede halvtomt marked.

LÆS OGSÅ | Mangel på mikrochips presser bilindustrien: Sådan påvirker det dig

Dominoeffekten stopper ikke her. For bedst som bilfabrikkerne lukker op for produktionen, indser man, at der på globalt plan er en mangel på de mikrochips, der bruges i bilernes styre- og infotainmentsystemer. Den brede befolkning købte elektronik i ét væk under lockdown, hvilket tømte markedet for chips. Og nå ja, så var der også lige en brand hos én af verdens førende chipproducenter samt et fragtskib, der holdt på tværs i Suez-kanalen, hvilket forsinker tingene endnu mere.

Summa summarum er, at fabriksnye biler er forsinket. Dermed tages der færre biler i bytte hos forhandlerne, ligesom nybilskøbere tyer til nyere brugte biler. Det fjerner flere biler fra et brugtmarked, som i forvejen mangler biler, grundet de førnævnte omstændigheder. Hermed er det de klassiske markedskræfter, der spiller i Berners retning. Efterspørgslen på brugte biler er historisk høj, mens udbuddet er historisk lav, og det presser priserne op.

Om det presser Berners Skoda over de 30.000 kr. det kræver for ham at vinde væddemålet, må tiden dog vise.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS