Tesla Roadster
november 17, 2017

Video: Spritny Tesla Roadster afsløret i Los Angeles

Af: Esben Skrumsager  / d. 17. november 2017

Den kommende Tesla Roadster ser ud til at blive den hurtigste serieproducerede bil. Nogensinde. Her kan du se en dugfrisk video af den røde bandit.

 

Tesla-stifter Elon Musk lovede på forhånd en overraskelse i forbindelse med gårsdagens præsentation af den nye lastbil, Tesla Semi, og sikke én af slagsen. Ud af bagenden på den aerodynamiske el-lastbil trillede nemlig intet mindre end en spritny Tesla Roadster.

Men selvom navnet er genbrug fra den første Tesla-model, som nu har 10 år på bagen, skulle den nye Roadster være lysår foran sin forgænger.

LÆS OGSÅ: Video: Armen sidder fast i Tesla Model X

Den nye model har plads til fire personer, og hvis man skal tro Elon Musk, vil den feje al konkurrence af banen og overtage den fornemme titel som verdens hurtigste serieproducerede bil. I hvert fald målt på acceleration.

– Den bliver hurtigere end et jetfly, lovede Tesla-bossen blandt andet.

Så hurtig bliver den nye Tesla Roadster

Præstationerne skulle sikre en accelerationstid fra 0 til 60 miles i timen (96,5 km/t) på imponerende 1,9 sekund. Hvis det holder stik, bliver det første gang, en serieproduceret bil ryger under den magiske to-sekunders-grænse.

Musk ville ikke love noget om topfarten i den nye Tesla Roadster, men han slog fast, at den bliver over 250 miles i timen (402,3 km/t). Til sammenligning har svenske Koenigsegg lige nu rekorden med 277,9 miles I timen.

LÆS OGSÅ: Se prisen på en Tesla Model 3

Og det bliver formodentlig ikke engang den eneste rekord. Elon Musk lovede nemlig også, at den heftige 200 kWh-motor skulle sikre en rækkevidde på over 1.000 kilometer. Det bliver spændende at se, om de mange løfter holder vand i sidste ende.

Herunder kan du se den første video af bilen, som med tre elektriske motorer og firehjulstræk ser ud til at blive noget af en mundfuld.

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS