Test og anmeldelserVideo

Honda e: Den første fede Honda i 15 år er bedre end BMW

Af i Test og anmeldelser, Video
Nej. Det er ikke en konceptbil, selvom det ligner. Den nye elbil fra Honda hedder “e”, og den er faktisk så vellykket, at Berner kalder den for den fedeste Honda i 15 år. Se hele videotesten her.

Tekst: Simon Hallenslev / Video: Anders Berner  / d. 7. februar 2020

Honda har forsøgt sig med elbiler før. Først med Honda EV Plus i 1999, der fik trukket stikket efter kun 300 producerede biler, og senest med en elektrisk udgave af Honda Jazz. Ingen af disse fik rigtig fat i nogen markeder, og Honda valgte at målrette deres fokus på hybridbiler med større succes.

LÆS OGSÅ | Stor oversigt over elbiler i Danmark

Nu prøver Honda altså igen med elbilen kaldet e, og denne gang ser det ud som om, at de har fat i noget rigtigt. Det er en charmerende og finurlig elbil, der byder på baghjulstræk, kamerasidespejle og en kabine, som trods væg-til-væg skærme bevarer et lækkert retro-look.

Hør Anders Berners dom herunder.

Bedre end BMW — og Tesla?

Selvom den nye Honda e er bygget af stål og derved mindre kompliceret i sin konstruktion end BMW i3, som er bygget af kulfiber, er Berner ikke i tvivl. Med den nye e har Honda bygget den bil, som BMW for længst skulle have bygget. Den kører nemlig langt bedre end i3 og har samtidigt et mere skudsikkert design.

LÆS OGSÅ | Dansk designet elektrisk SUV vil konkurrere mod Tesla

Selvom den billigste Honda e med 136 hk er nok til de fleste, anbefaler Berner på det kraftigste, at du opgraderer og køber Honda e Advance. Den koster lidt mere og starter ved 299.500 kr. men giver dig 154 hk til gengæld, som gør den lidt mere livlig.

Med 154 hk er den stadig ingen racer, men den er hurtig nok, og går fra 0 til 100 km/t på kvikkere 8,3 sekunder. Baghjulstrækket, en vellykket opsætning, kort akselafstand og lavt tyngdepunkt gør, at Honda e opleves mere intens end Tesla Model 3.

Om forfatteren

Anders Berner

Som redaktionens videojournalist og TV-vært er Anders den primære testkører af de nyeste og mest interessante bilmodeller, hvilket blandt andet kan opleves på Bilbasens youtube-kanal.