juli 25, 2022

Scout er et “nyt” VW-mærke kun til USA

Volkswagen ejer rettighederne til det gamle amerikanske brand og begynder i 2026 produktion af elektrisk pickup og SUV.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Det er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Den er aldrig rar at få kastet i hovedet, når aktierne lige har tabt 20 procent, isen er tabt på jorden og ægtefællen er skredet med yogainstruktøren. Hvor er det positive lige i noget af det?

Måske det faktisk gælder for Volkswagen og deres amerikanske sektion. Volkswagen of America er notorisk kendt for at have ondt i salget. Det er længe siden, det rigtig er gået for VW i USA.

LÆS OGSÅ | Bjerggeden Ford Bronco kommer til Danmark

Det får amerikanerne, under ledelse af det tyske hovedkontor, til at tænke kreativt. Hos VW-mærket er den klassiske Golf erstattet af en kompakt crossover, Taos, og et helt “nyt” navn er hevet op af skuffen. Scout.

Scout er ukendt i Europa. I USA er navnet ikonisk og legendarisk – på linje med Jeep Wrangler, Ford Bronco og F-150. Biler med navnet Scout var i produktion fra 1961 til 1980, og producenten var International Harvester – en producent af landbrugsmaskiner.

De to modeller, som i 2026 skal blive til virkelighed. En stor SUV og en pickup – begge elektriske

En ny vej ind for Volkswagen

Amerikanerne elsker vaskeægte firehjulstrækkere og pickups. Som Jeep Wrangler og Ford F-150. Det er en stor del af problemet for Volkswagen, at de hverken har en rigtig firehjulstrækker eller en pickup. Held i uheld, for det har vist sig, at Volkswagen gennem et datterselskab siden 2021 har ejet rettighederne til Scout-navnet.

Derfra er det gået hurtigt. Scout skal genopstå og være Volkswagens vej til de mange amerikanske kunders hjerter. Det er bl.a. Volkswagen of America’s direktør, Scott Keogh, der har en stor kærlighed til Scout-firehjulstrækkerne, som kører det gamle mærke i stilling.

Hans rolle er netop blevet sat i system, og han skifter fra VW til at blive chef for det nye Scout. Med Volkswagen i ryggen skal Scout genopstå som et mærke med fuldelektriske firehjulstrækkere. I første omgang en stor SUV og en pickup, som ventes i produktion allerede i 2026.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Bliv forelsket i en Land Cruiser fra de fede 80’ere

En elektrisk pickup er den perfekte måde for VW og Scout at få amerikanerne ombord: Det første års produktion af den nye el-pickup Ford F-150 Lightning blev meget hurtigt udsolgt – 200.000 biler var reserveret allerede inden produktionen startede.

I Europa klarer Volkswagen sig fint, så hvis vi nogensinde ser en Scout i Europa, er den kommet til kontinentet ad omveje.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS