Første tur: Audi E-Tron GT når nye højder
Hvad manglende den fabelagtige Audi E-Tron GT egentlig? Svaret er hverken kræfter eller udstyr, men længere rækkevidde. Det har den fået. Og ja, den har nu også langt flere kræfter.
TEKST Morten Bek FOTO PR
Det er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Den er aldrig rar at få kastet i hovedet, når aktierne lige har tabt 20 procent, isen er tabt på jorden og ægtefællen er skredet med yogainstruktøren. Hvor er det positive lige i noget af det?
Måske det faktisk gælder for Volkswagen og deres amerikanske sektion. Volkswagen of America er notorisk kendt for at have ondt i salget. Det er længe siden, det rigtig er gået for VW i USA.
LÆS OGSÅ | Bjerggeden Ford Bronco kommer til Danmark
Det får amerikanerne, under ledelse af det tyske hovedkontor, til at tænke kreativt. Hos VW-mærket er den klassiske Golf erstattet af en kompakt crossover, Taos, og et helt “nyt” navn er hevet op af skuffen. Scout.
Scout er ukendt i Europa. I USA er navnet ikonisk og legendarisk – på linje med Jeep Wrangler, Ford Bronco og F-150. Biler med navnet Scout var i produktion fra 1961 til 1980, og producenten var International Harvester – en producent af landbrugsmaskiner.
Amerikanerne elsker vaskeægte firehjulstrækkere og pickups. Som Jeep Wrangler og Ford F-150. Det er en stor del af problemet for Volkswagen, at de hverken har en rigtig firehjulstrækker eller en pickup. Held i uheld, for det har vist sig, at Volkswagen gennem et datterselskab siden 2021 har ejet rettighederne til Scout-navnet.
Derfra er det gået hurtigt. Scout skal genopstå og være Volkswagens vej til de mange amerikanske kunders hjerter. Det er bl.a. Volkswagen of America’s direktør, Scott Keogh, der har en stor kærlighed til Scout-firehjulstrækkerne, som kører det gamle mærke i stilling.
Hans rolle er netop blevet sat i system, og han skifter fra VW til at blive chef for det nye Scout. Med Volkswagen i ryggen skal Scout genopstå som et mærke med fuldelektriske firehjulstrækkere. I første omgang en stor SUV og en pickup, som ventes i produktion allerede i 2026.
LÆS OGSÅ | Ugens fund: Bliv forelsket i en Land Cruiser fra de fede 80’ere
En elektrisk pickup er den perfekte måde for VW og Scout at få amerikanerne ombord: Det første års produktion af den nye el-pickup Ford F-150 Lightning blev meget hurtigt udsolgt – 200.000 biler var reserveret allerede inden produktionen startede.
I Europa klarer Volkswagen sig fint, så hvis vi nogensinde ser en Scout i Europa, er den kommet til kontinentet ad omveje.
Hvad manglende den fabelagtige Audi E-Tron GT egentlig? Svaret er hverken kræfter eller udstyr, men længere rækkevidde. Det har den fået. Og ja, den har nu også langt flere kræfter.
Den første danske kunde har fået sin nye Polestar 3. Bilen blev udleveret fra Polestars Space i Aarhus, og i modsætning til Polestar 2 kommer Polestar 3 ikke fra Kina.
I 1975 blev en handel med over 1.000 Volvo 144 til Nordkorea forvandlet til verdens største biltyveri – og nu kan du læse om denne Volvo P1800 S, som er en del af den vilde historie.
Privatleasing er en stor del af Renaults danske forretning. For at være mere konkurrencedygtig sænkes priserne på elbilerne Megane E-Tech Electric og Scenic E-Tech Electric – i hvert fald i en periode.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.