februar 28, 2023

Glædelig opdatering til flagskibet Volvo XC90

Android Automotive er nu integreret i XC90, og det løfter navigationen gevaldigt. Men vi er ikke helt i mål endnu.

TEKST & FOTO: Jacob Dalby

Volvo har over den seneste tid rullet Android Automotive ud over modelprogrammet – nu er Android-systemet integreret med XC90. Bestiller du en ny XC90, er du sikker på, at den kommer med Android Automotive – og derfor også Google Maps. Og netop Google Maps er en markant forbedring i forhold til det gamle navigationssystem.

LÆS OGSÅ | Test: Volvo XC90 tager kegler og udfordrer

Husk her på, at der er forskel på Android Auto og Android Automotive. Hvor Auto blot er en spejling af din telefon på bilens infotainmentskærm, er Automotive dybt integreret i bilens andre systemer. Eksempelvis som i testbilen her, XC90 som plug-in hybrid. Her taler Android Automotive sammen med bilens data om batteristatus, elektrisk rækkevidde og klimastyring.

Det gamle infotainmentsystem trængte gevaldigt til en opdatering, og det er blevet en smule bedre med Android Automotive. Menustrukturen og designet er dog stadig gammeldags både at betjene og se på. Det ligner, at det har været teknisk svært at få Android Automotive til at passe ned over det gamle system, og det fungerer ikke på højde med eksempelvis Polestar 2, der er bygget til Android Automotive fra start.

LÆS OGSÅ | Polestar 2 har nyt design og 635 km rækkevidde

Til gengæld er navigationen kraftigt forbedret takket være Google Maps. Systemet er langt mere præcist: Kortet er konstant opdateret, og hvis du ønsker den hurtigste rute, er det rent faktisk det, du får. Mest fordi trafikken, som vi kender fra Google, konstant opdateres.

Google Maps taler og arbejder samtidig sammen med bilens plug-in system og sørger for at dosere strømmen fra batteriet over rejsen for at opnå det bedste forbrug og prioritere elektrisk kørsel i de større byer.

Forbedret Google på vej

Hvor XC90 fortsætter med det “gamle” Google Maps må vi vente til Volvos nye elbil EX90 med det nye Google HD Maps.

LÆS OGSÅ | Det nye Volvo starter med den elektriske EX90

Men hvis du ligesom undertegnede ikke kan vente med at opdatere iPhone, når der kommer en ny opdatering, eller diverse apps for at få nye funktionaliteter og nyt design, skal du ikke glæde dig for hurtigt.

Volvo EX90

Det er nemlig ikke til at se, at bilen er udstyret med det nye Google-system. Google HD Maps er et stykke software, der skal styrke bilens autopilot og selvkørende egenskaber ved mere præcise oplysninger om afmærkninger på vejen som vejstriber, vejskilte og vejbarrierer og gør dermed autopiloten og de selvkørende egenskaber bedre. Det man ser på skærmen i bilen, vil stadig være Google Maps som vi kender det.

I skrivende stund er Google HD Maps kun bekræftet i den nye Volvo EX90 og Polestar 3, men der kommer løbende flere modeller med.


SPECIFIKATIONER

Volvo XC90 Recharge T8
Ultimate Bright

Motor: Benzin- og elmotor
Ydelse: 455 hk / 709 Nm
0-100 km/t: 5,4 sekunder
Tophastighed: 180 km/t
Forbrug: 71,4 km/l
Batteri: 18,8 kWh
Elektrisk rækkevidde: 68 km
Mål (L/B/H): 495/201/177 cm
Køreklar vægt: 2.317 kilo
Trækvægt: 2.400 kilo
Bagagerumsvolumen: 640 liter

Pris: 1.030.426 kr. (XC90 fås fra 938.752 kr.)
Privatleasing fra (engangsydelse/mnd. ydelse): Ikke angivet
Beskatningsgrundlag, firmabil: Ikke angivet.


Se brugte Volvo XC90 til salg her

Find flere brugte Volvo XC90 på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Gammel Hyundai lærer nye tricks

Hyundai i30 er et godt eksempel på en benzinbil, som betyder langt mindre, end den gjorde tidligere. Den er senest fornyet i 2016, og nu faceliftes den for anden gang.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS