Kategorier
Nyheder

Her er de 10 bedste biler – ifølge ejerne

50.000 personer har givet deres vurdering af den bil, de ejer, og det resulterer i Driver Power 2016, der nogenlunde svarer til FDM’s Autoindex.

Ejerne bliver bedt om at vurdere pålidelighed, byggekvalitet, driftomkostninger, køreegenskaber, komfort, kørbarhed, siddekomfort, praktiske egenskaber og multimediesystemer.

Det er med andre ord en temmelig omfattede undersøgelse som AutoExpress foretager hvert år blandt britiske bilejere. Briterne har ca. den samme bilpark som i Danmark, men som du kan se på listen er der et mærke, der er mere populært i UK end det nogensinde har været i Danmark. Her skinner det gennem at nye biler ikke er helt så dyre. Men hey – de kan jo købes brugt.

 

1. Tesla Model S 2014-

Tesla Model S

Den ikke bare vinder – den dominerer totalt. Ingen vinder har nogensinde placeret sig så godt i alle kategorier – den vinder hele 7 ud af 10. Største udfordring er på byggekvaliteten, hvor især kabinen ikke helt lever op til forventningen til en bil i denne prisklasse. På den anden side, så vil ingen anden amerikansk bil placere sig højt på dette område. Men alt i alt er det en imponerende bedrift for et helt nyt bilmærke at storme mod toppen med sin første bil. (Tesla Roadster var jo en ombygget Lotus Elise). Tesla er nummer 1 i kategorierne  driftomkostninger, køreegenskaber, komfort, kørbarhed,  praktiske egenskaber og multimediesystemer.

 

>> Søg på Tesla Model S Bilbasen<<

 

 

2. Renault ZOE 2013-

renault-zoe-

Også på andenpladsen finder vi en elbil nemlig Renault ZOE der især stikker af på lave driftomkostninger. Den er nem at køre og så er ejerne glade for det standardmonterede R-Link-multimediesystem med navigation.

>>Søg Renault ZOE på Bilbasen<<

 

3. Renault Kadjar 2015-

Kadjar-Renault

Så for den – endnu en Renault. Nissan Qashqai’s fætter eller kusine om man vil placerer sig i toppen af SUV-segmentet. Det er især kørekomforten, som imponerer ejerne, men også multimedie-systemet vækker begejstring.

>>Søg Renault Kadjar på Bilbasen<<

 

4. Lexus IS 2013-

2014_Lexus_IS_250_002_49367_2524_low

Toyotas luksusbrand placerer sig stort set altid i toppen af undersøgelser, hvadenten det er pålidelighed eller ejernes tilfredshed, og sådan er det også i 2016. Den sportslige sedan IS vinder ejernes hjerter med lave driftomkostninger og pålidelig teknik. Største udfordringer er på de praktiske discipliner – en Lexus IS er bare ikke ret rummelig.

>>Søg Lexus IS på Bilbasen<<

 

5. Lexus GS 2012-

2014_Lexus_GS_350_F_SPORT_001_51673_2524_low

Væn dig bare til det – Lexus dominerer denne type lister. GS er temmelig sjælden herhjemme, men den er konkurrent til BMW 5-serie og Audi A6 – i denne aftapning er den faktisk temmelig lækker. En skam at Lexus ikke importeres til Danmark længere.  Igen er det kvaliteten der virkelig tæller, men også multimediesystemet giver tilfredse ejere.

>>Søg Lexus GS på Bilbasen<<

 

6. Lexus RX 2009-2015

2013_2014_Lexus_RX_350_006_54749_42747_low

Vi sagde det jo – Lexus kommer man ikke udenom.   Dette er ifølge ejerne den mest pålidelige bil i Storbritannien. Tilmed har den de mest komfortable sæder. Eneste malurt i bægeret er høje driftomkostninger – hvilet sikkert især skyldes tørst efter brændstof.

>>Søg Lexus RX på Bilbasen<<

 

7. Skoda Octavia 2013

skoda-octavia_key_13

På nær komforten, hvor Octavia lander en 111. plads, så klarer tjekken sig glimrende på alle punkter. Det er den 3. bedste på praktiske egenskaber – et punkt som Skoda virkelig sætter højt. Multimediemæssigt er den en flot 9’er, men Octavia er en rigtig god allrounder med få svagheder.

>>Søg Skoda Octavia på Bilbasen<<

 

8. Subaru Forester 2012-

2014-Subaru-Forester

Endnu en sjælden fisk I Danmark. Subaru har en fast og loyal kundeskare, og de elsker deres biler. Forester vinder især på kvaliteten – den er pålidelig og godt bygget. Den er dog temmelig tørstig og så har japanerne i dette tilfælde ikke så prangende et multimediesystem.

>>Søg Subaru Forester på Bilbasen<<

 

9. Jeep Grand Cherokee 2011-

grandcherokee_high

Jeep Grand Cherokee har endelig noget at grine af. Den brillerer på punkter som performance, komfort, praktiske egenskaber, komfort og multimediesystem, mens den ikke leverer så gode resultater på pålidelighed og driftomkostninger.

>>Søg Jeep Grand Cherokee på Bilbasen<<

 

10. Lexus RX mkII 2004-2009

2007_04_08_RX_350_01-prv

 

Endnu en Lexus sniger sig ind i top 10 – der har forbløffende mange SUV. Komforten er i top, men den udgåede RX er bestemt ikke noget dynamisk vidunder – ESP-systemet er muligvis verdens mest restriktive. Men Lexus RX redder æren på fremragende byggekvalitet, og så er det vildt nok at en bil fra 2009 placerer sig på en flot 40. plads på multimediedelen – vi taler en bil der er mindst 7 år gammel.

>>Søg på Lexus RX Bilbasen<<

 

Læs mere:

De fem mest pålidelige biler

Er tyskerne eller janerne mest pålidelige?

Chok – franske biler er mere pålidelige end tyske

 

 

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.