Billige biler er ofte som en omvendt lodseddel – du ved, at noget går i stykker på et tidspunkt, og at du skal sætte penge af til reparationer.
På trods af risikoen for værkstedsbesøg, kan det sagtens være en fornuftig ide at købe biler i den billige ende af skalaen. For selv om du risikerer at bruge nogle kroner hos mekanikeren, så kommer du ikke til at bruge mange penge på den post, der normalt er størst i et bilbudget – nemlig afskrivning/værditab.
Du skal naturligvis også være opmærksom på, at sikkerhedsniveauet i ældre biler ikke er så højt som i nyere biler.
Gode råd, når du leder efter billige biler
Tidligere ejer betyder lige så meget som bilen – er bilen blevet passet omhyggeligt?
Undervognsbehandling er et kæmpe plus på de ældre biler
Tjek altid ejerafgiften og brændstoføkonomien – det kan være rigtig dyrt på ældre biler.
Diesel er lidt mere
Nyere dæk og bremser er et stort plus
Hvis du vil have den største chance for at køre billigt uden mange reparationer, så kan det være en ide at kigge på britiske reliabilityindex.com, der rangerer biler efter deres tendens til at gå i stykker sammen med prisen for de gennemsnitlige reparationer.
Mitsubishi Lancer 2003-2007

Der er ikke meget ophidsende ved en Mitsubishi Lancer, der allerede virkede lidt bedaget, da den var ny. Men den gør, hvad den skal, og den går uhyre sjældent i stykker. Reliability Index giver den en score på 4,0. Gennemsnitsbilen er 100 og jo lavere score, jo mindre er risikoen for nedbrud og dyre reparationer.
Bemærk at 2,0-versionen koster over 5.000 kr. om året i ejerafgift – der er 1,6’eren mere beskeden og lænser kun kontoen for 2.920 kr. om året.