Kategorier
3X Brugtbil Elektrisk Forbrugerstof

3 x elbiler til under 150.000 kr.

Det går for alvor stærkt for bilproducenterne med de elektriske biler, men priserne er stadig langt højere, end med diesel- eller benzinmotor. Vi har fundet 3 brugte elbiler med en elektrisk rækkevidde, der dækker de flestes daglige behov.

Af: Jacob Dalby / d. 19. november 2019

Raketten er stukket af og udviklingen af elbiler sker nu i en hastighed, hvor det er svært at følge med. Det er samtidig kombineret med en grøn købelyst, som ligeledes kun bliver større og større. Desværre er priserne på nye elbiler i Danmark stadig noget højere, end dem med konventionel forbrændingsmotorer. Men nu begynder markedet for brugte elbiler heldigvis også at tage fart – endda med modeller, hvor den elektriske rækkevidde dækker de fleste danskeres daglige behov.

Renault Zoe

Vil du have en billig elbil, der kører langt på en opladning, er der ingen vej udenom Renault Zoe. I 2016 blev Zoe opdateret med nyt batteri på 41 kWh, der ifølge Renault rækker til omkring 400 km efter den gamle NEDC-måling. I virkelighedens verden er vi tættere på 300 km.

I år er der kommet en ny Zoe og det har en positiv effekt som køber på priserne på de ældre modeller. Nyprisen for den nye Zoe starter ved 235.000 kr.

Køreoplevelsen er til den komfortable side og der er fornuftig plads til fire personer samt et pænt stort bagagerum med 338 liter. Der er også en rimelig skærm til at styre bilens infotainment. Blandt andet navigation, der selv beregner, om der er strøm nok på batteriet til at nå frem til destinationen.

TIL SALG: Søg efter Renault Zoe på Bilbasen

Volkswagen e-Golf

Skal du bruge mere plads i din elbil, og et bedre image, er prisen på en elektrisk Golf nu nede under 150.000 kr. Følelsen af kvalitet er mere nærværende men til gengæld er rækkevidden ikke i nærheden af den, vi finder i Renault Zoe. VW e-Golf er ikke som Zoe bygget som elbil fra starten og er opgivet til 190 km. Det er dog stadig nok til, at dække langt de flestes daglige behov til og fra arbejde samt et par svinkærinder i ny og næ.

Køreegenskaberne er velafstemte og e-Golf føles som en helt almindelig Golf at sidde bag rattet i – lige bortset fra den helt lydløse kørsel og et moment, der leveres 100 procent allerede fra stilstand. Der er avanceret teknik for sin tid med adaptive LED-lygter og digital instrumentering.

TIL SALG: Søg efter VW e-Golf på Bilbasen

BMW i3

Skal det være sjovt skal du til gengæld have fat i en BMW i3. Hvor de to andre kæmper lidt med at få kræfterne i asfalten, sørger baghjulstrækket i BMW’en for vild acceleration. Samtidig styrer i3 formidabelt og med konstruktionen i carbon sikrer den lave vægt på kun 1.270 kg. underholdning fra øverste hylde.

BMW’en er dog også den af de tre, der er opgivet til den korteste rækkevidde. Det 22 kWh store batteri i modellen fra 2015 rækker til en opgivet elektrisk rækkevidde på 160 km. Til gengæld er kabinen rummelig og brugen af genbrugsmaterialer giver en herlig stemning af noget anderledes.

TIL SALG: Søg efter BMW i3 på Bilbasen

Det skal du tjekke, før du køber brugt elbil

Du kan med fordel gå efter en elbil med varmepumpe, som sikrer et lavere forbrug og dermed længere rækkevidde.

Det er også en god idé at tjekke bremserne. Da elbiler har motorbremser, bliver skiver og klodser ikke brugt så meget som på konventionelle biler, og de har derfor ofte tendens til at ruste.

Du bør vigtigst at alt forsøge at finde ud af, hvad den reelle rækkevidde er. Rækkevidden daler i takt med alderen, så søg på den specifikke model, du er interesseret i. Diverse hjemmesider, fora og Facebook-grupper kan være en god kilde til andre ejeres oplevelser.

Af Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.