Kategorier
Nyheder

3 prisstærke firehjulstrækkere

Firehjulstrækkere er geniale, når du skal afsted på glatte veje. Har du endda gode vinterdæk, så er du ustoppelig. Desværre hjælper firehjulstrækket ikke, når der skal bremses og det hjælper sjældent i sving med mindre du har rallyevner og en bil med permanent firehjulstræk.

Men ikke desto mindre er firehjulstræk en dejlig ting at have i de glatte måneder. Og det behøver ikke være så dyrt. Her er tre biler til små penge – alle med firehjulstræk. To der er billige på alle måder og en der er lidt dyrere, men legendarisk.

Suzuki Ignis – den lille slider – 34.800 kr.

suzuki-ignis

Næste år lander den nye generation af Ignis, der ellers har holdt pause fra det danske marked i næsten 10 år. Ignis er ikke en bil der gør meget væsen af sig, men det er en af de få minibiler, der kan fås med firehjulstræk. Den er uhyre sikker i drift, og koster ikke ejerne mange penge i hverken brændstof eller reparationer, så længe den bliver kørt forbi antirustcentret med jævne mellemrum. Det er ikke uden grund at Ignis er populær hos hjemmeplejen i landdistrikter.

Suzuki Ignis 4×4

Specifikationer

HK/Nm                                        99 hk / 133 Nm

0 – 100 km/t                               11,0 sek

Tophastighed                             165 km/t

Km/l                                             13,9 km/l

Ejerafgift          3.540 kr. årligt

 

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/suzuki/ignis/15-4wd-5d/3058507

 

Den fremsynede – Honda HR-V – 37.750 kr

honda-hr-v-16-vtec-5d

 

HR-V har som Ignis taget en pause fra markedet, men den var faktisk forud for sin tid, hvilket vil sige at det høje karrosseri ikke landede på et specielt tørt sted i markedet. Det var før Nissan Qashqai fik crossover-markedet til at eksplodere. HR-V står for Hybrid Recreational Vehicle, men hybrid skal forstås som crossover – der er nemlig ikke hybrid-teknik i en HR-V selvom Honda har andre hybridbiler i programmet. Som med Ignis er teknikken skudsikker, hvis bilen ellers får rustbeskyttelse. Firhjulstrækket kobles ind efter behov, så det ikke koster brændstof før du får brug for trækkraften.

 

Honda HR-V 1,6 5-dørs

Specifikationer

HK/Nm                                        124 hk / 144 Nm

0 – 100 km/t                               11,2 sek

Tophastighed                             170 km/t

Km/l                                             11,6 km/l

Ejerafgift          3.540 kr. årligt

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/honda/hr-v/16-vtec-5d/2970028

 

Den legendariske – Toyota 4Runner – 90.000 kr.

toyota-4-runner-30-td-4x4-5d

 

4 Runner er bygget på bilen, der ikke kan slås ihjel – Toyota Hilux – i nogle lande hedder 4 Runner da også Hilux Surf. 4 runner er en vaskeægte SUV, eller firehjulstrækker om du vil, af den gamle skole. Den er ikke moderne. Den har ikke meget sikkerhedsudstyr. Den kører ikke langt på en liter diesel. Men den er ustoppelig (af andet end rust) og den er legendarisk. Denne bil er cirka 20 år gammel, men du skal være glad for at den ikke er 19, for så ville de 8 km/l på diesel have kostet over 20.000 kr. om året. Denne 4 Runner slipper med lige over 7.000 kr. og ejeren siger, at den kører 10. Med de rette dæk, så kører du aldrig fast og bagagerummet er stort nok til at have slæbetovet liggende fast, når du kører ud for at trække dine bekendte op af grøften.

Toyota 4 Runner

Specifikationer er der ikke meget af

 

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/toyota/4-runner/30-td-4×4-5d/2964193

 

>Søg selv biler med firhjulstræk på Bilbasen<<  

 

Læs mere

Praktisk, stærk firehjulstrækker

Test: Jaguar F-pace

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.