Video: Kæmpe prisfald på elbiler i luksusklassen
1.000.000 kroner. Så meget har du sparet, hvis du ventede med at købe en særlig udgave af elbilen Mercedes EQS.
Af: Zacharias Lund
Hvor meget elbil får man for under 150.000 kr.? Og kan man for under 150.000 kr. få en rækkevidde, der giver mening? Det kan du finde ud af i denne uges 3x.
Det kan være, at du mangler det sidste skub over i elbilsverdenen eller fortsat bruger undskyldningen om, at elbiler er for dyre. Ikke desto mindre er her lidt inspiration.
LÆS OGSÅ | Brugte elbiler i Danmark er billigere end nogensinde før
Vi har samlet tre elbiler, der kan lidt af hvert. Her er en med 350 km rækkevidde, en genial lille bybil og sidst et sikkert valg. Alle til en pris på under 150.000 kr.
Det kan være at kørselsbehovet ikke er særligt stort, eller at man bare mangler en lille bil til byen, så er Volkswagen e-Up! en god elektrisk løsning på det.
SE OGSÅ | Video: 4 billige brugte elbiler
Rækkevidden ligger på omkring 260 km, hvilket er rigeligt til at komme rundt i byen eller hvis man bor lidt udenfor byen og skal bevæge sig ind. Størrelsen gør den også lettere at parkere, da den kun måler 3,6 meter i længden.
Elmotor: En elmotor
Ydelse: 83 hk / 210 Nm
0-100 km/t: 11,9 sek.
Tophastighed: 130 km/t
Rækkevidde: 260 km (WLTP)
Mål (L/B/H): 360/165/149 cm
Køreklar vægt: 1.135 kg
Bagagerumsvolumen: 251 liter
VW e-Up! er en mikrobil, hvilket betyder, at der ikke er den store rummelige kabine, som man måske kunne ønske sig. Der er plads til fire passagerer med lidt besvær. Pladsen i bagagerummet er ligeledes begrænset, men der er plads til dagligvarer eller et par tasker, ligesom ladekablerne kan opbevares under gulvet i bagagerummet.
LÆS OGSÅ | De brugte elbiler falder i pris
Generelt byder kabinen ikke på de store teknologiske features, men som en lille bybil til under 150.000 kr. er det heller ikke fordi, man kan forvente modernitet fra øverste hylde. Udstyrslisten er dog ikke tom. Her finder man blandt andet elektriske ruder, bluetooth opkobling og vognbaneassistent.
Så står du og mangler en genial lille bybil, er her et rigtigt godt bud på netop det. Den kan blive din for 149.980 kr. og du kan opleve den blå e-Up! her.
Du har måske set hjemmehjælpen komme rullende i en Renault Zoe eller bare hørt den karakteristiske summen, der mest af alt lyder som et rumskib, når den kører under 30 km/t.
Renault Zoe er en ganske populær elbil, der efterhånden har været på markedet i et årti. Man skal vælge denne elbil for at få den bedste rækkevidde til prisen. For under 150.000 kr. er Zoe klart den elbil med længst rækkevidde til prisen.
LÆS OGSÅ | 3x maksimal komfort til under 150.000 kr.
Denne udvalgte Zoe har med sit 42 kWh-batteri en oplyst rækkevidde på 403 km (NEDC), hvilket man nok skal tage med et gran salt. Det hedder nok nærmere 300 km, hvilket bør være til at leve med for de fleste.
Elmotor: En elmotor
Ydelse: 92 hk / 220 Nm
0-100 km/t: 13,5 sek.
Tophastighed: 135 km/t
Rækkevidde: 403 km (NEDC)
Mål (L/B/H): 409/179/156 cm
Køreklar vægt: 1.403 kg
Bagagerumsvolumen: 338 liter
Spørger du mig, er det ikke just den pæneste elbil på markedet, men for en pris på under 150.000 kr. og en reel rækkevidde på omkring 300 km, kan den være en meget fin og billig entre i elbilernes verden.
LÆS OGSÅ | Køberne efterspørger billigere elbiler – markedet leverer
Oplagt til at komme rundt i byen, i forstaden eller bare fra A til B. Kommer man direkte fra en benzin- eller dieseldreven bil, kan stilheden i kabinen nærmest være terapeutisk. Man kommer langt for 139.900 kr. hvilket er prisen for denne Renault Zoe og du kan opleve den her.
Tager man alt det gode fra en klassisk golf og twister det med en elektrisk drivlinje, får man en e-Golf. En upåklagelig bil, der gør det, den skal.
Med den elektriske drivlinje er det samme smøre og e-Golf er bestemt det sikre valg i prissegmentet, præcist som den normale Golf er det.
LÆS OGSÅ | 3x hurtige tyske stationcars fra 00’erne
VW e-Golf er klart den bedst udstyret af disse tre udvalgte og overordnet får man rigtigt meget elbil for pengene. Udstyrslisten inkluderer blandt andet mulighed for Apple CarPlay, bakkamera, kurvelys og adaptiv fartpilot.
Elmotor: En elmotor
Ydelse: 136 hk / 290 Nm
0-100 km/t: 9,6 sek.
Tophastighed: 150 km/t
Rækkevidde: 300 km (NEDC)
Mål (L/B/H): 427/180/148 cm
Køreklar vægt: 1.615 kg
Bagagerumsvolumen: 341 liter
Pladsmæssigt er e-Golf’en den mest rummelige og af de tre udvalgte, har den det største bagagerum på 341 liter. Kvaliteten i kabinen er også betydeligt bedre end i e-Up! og Renault Zoe.
LÆS OGSÅ | 3x terrængående SUV’er til under 100.000 kr.
For de 145.000 kr. som denne e-Golf står til, får man altså mange af de gode kvaliteter fra en “normal” Golf, men bare med en elektrisk drivlinje. Så står man i en situation, hvor kørselsmønsteret ikke overstiger de 300 km som rækkevidden er på, kan man roligt vælge denne elektriske-udgave frem for en benzin.
Kunne det være noget for dig, så kan du opleve den elektriske Golf lige her.
1.000.000 kroner. Så meget har du sparet, hvis du ventede med at købe en særlig udgave af elbilen Mercedes EQS.
Leder du efter firehjulstræk til vinterens sne og slud? Med ugens fund her får selv nybagte lotto-vindere brug for en ekstra tænkepause, før de hiver tegnebogen frem.
Den kompakte Cupra Born VZ har 326 hestekræfter, baghjulstræk og elektronisk styret undervogn – og lang rækkevidde. Er den bare hurtig eller også sjov?
Den store Kia EV9 bliver nu hurtigere og sjovere. Med cirka 509 hestekræfter, adaptiv undervogn og kunstige gearskift kan den blive den sjoveste store elbil.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.