Alfa Romeo 159
maj 4, 2020

3x hurtige familiebiler til under 100.000 kroner

Familieforøgelse behøver ikke betyde kedelige biler; heller ikke hvis du handler på budget. Vi har fundet 3 familievenlige biler til under 100.000 kr., som alle har minimum 250 hk.

Af: Simon Hallenslev / d. 4. maj 2020

Det er sikkert og vidst, at børn har forårsaget mange og store kompromisser hos bilglade forældre verden over. Barnevognsbehovet kræver, at den sjove coupé eller hatchback skiftes ud med en stor, kedelig familievenlig sedan eller stationcar.

LÆS OGSÅ | 3x biler med over 400 hk, der koster under 300.000 kroner

Men behøver det at være sådan? Det korte svar er nej! Hvis du ikke er bange for, at købe en bil med lidt år og kilometer på bagen – og i øvrigt ikke hidser dig op over en halvhøj ejerafgift – kan du faktisk få en familievenlig bil med sleeper-kvaliteter til under 100.000 kr.

En herskabelig svensker: Volvo S80 2,5 T Polestar

Alle forældre ønsker det bedste for sine børn, og hvad er bedre end at blive transporteret som en diplomat eller statsleder? Den mangler kun to flag ved kølerhjelmen, for at dit barn bliver konge eller dronning af børnehaven.

For under 100.000 kr. får du en 5-cylindret svensk kampvogn, der tilmed er fabriksoptimeret af Polestar, så den yder 250 hk i stedet for 200 hk. Det betyder en acceleration fra 0 til 100 km/t på bare 7,3 sekunder. Derudover får du store, tykke læderstole, 2-zonet klimaanlæg, fartpilot og selvfølgelig Isofix-beslag.

Med en pris på 89.990 kr. får du vanvittigt meget bil for pengene med denne Volvo S80. Den har kørt 250.000 km, hvilket dog bør være en smal sag for sådan et svensk bæst. Bilen sælges af CN Biler i Silkeborg.

Et amerikansk overflødighedshorn: Cadillac CTS 3,6 V6

Med dette amerikanske overflødighedshorn får du også meget bil for pengene. Der er dog ét problem med denne, som vi hellere må få af vejen til at begynde med. Den har lys læderstue, hvilket nok ikke er at fortrække, hvis du har småbørn, der er glade for farverige tuscher og saftevand.

LÆS OGSÅ | 3x biler med 12 cylindre på budget

Hvis du har ultra-renlige børn eller bare godt tør løbe risikoen, får du her en familiebil med god plads, der også gerne vil flytte sig. Under hjelmen ligger nemlig en 3,6-liters V6, der yder 311 hk, hvilket er nok til at skubbe herligheden til 100 km/t på bare 6,3 sekunder.

Den amerikanske V6-motor er ikke hvad man vil kalde benzinøkonomisk. Til gengæld har denne Cadillac CTS kun kørt 152.000 km og står til salg til bare 79.000 kr. hos privat sælger.

En veldrejet italiener: Alfa Romeo 159 3,2 V6

Hvis æstetik betyder ligeså meget som kræfter og køreglæde for dig, er der kun én bil du kan vælge i dette prisleje. Med denne Alfa Romeo 159 kommer hele parcelhuskvarterets Passat-ejere til at dåne af misundelse; for den ser bare led ud! Og det onde udseende bakkes heldigvis op af præstationerne.

Under hjelmen ligger en italiensk V6 på 3,2 liter, der giver et lydbillede, som sjældent fås i familiebiler. Derudover trækker den på alle fire, hvilket betyder, at du kan hive hele familien fra 0 til 100 km/t på bare 7,2 sekunder.

Selvom den er fra 2006, får du stadig alskens moderne glæder som 2-zonet klima og 10-vejs justerbare forsæder med memory. Denne Alfa Romeo 159 har endnu ikke rundet 200.000 km og kan blive din for bare 79.500 kr. Sælges af Motorgaarden i Næstved.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS