april 6, 2023

3x terrængående SUV’er til under 100.000 kr.

Trænger du til lidt mudder, grus eller sand under hjulene, har vi her 3 billige bud på terrængående SUV’er, der byder på sjov, differentialespær og firehjulstræk.

TEKST: Zacharias Lund
FOTO: Salgsbilleder

Det kan være svært at tro, men for 100.000 kr. kommer du faktisk langt på brugtbilmarkedet. Du kan få lidt af hvert, fra fine stationcars og hatchbacks til højbenede crossovers, men det lyder en tand for fornuftigt, hvis du spørger mig.

Heldigvis kan du også vælge at gå en lidt mere dristig vej. Du kan kaste dig ud i en ægte terrængående SUV og få lidt jord under hjulene.

LÆS OGSÅ | 3x sprøde sedaner til spotpris

Jeg har samlet 3 billige SUV’er i tre vidt forskellige størrelser. Der er både en charmerende, en efterhånden legendarisk firehjulstrækker og sidst en britisk terrængående kæmpe. Det kan være, at dit næste offroad-eventyr starter her.

Småt og sjovt: Suzuki X-90 Targa

Sådan har du nok ikke set den før, men den er god nok, den kan klare terrænet lige så godt, som den ser sjov ud. Når man først er færdig med at grine af den, er det faktisk en meget charmerende lille terrængående SUV for to personer.

Du kan være sikker på at få nogle lange blikke fra offroad-entusiaster og nok også et par smil, når du kører forbi i din lille Offroad targa.

Er du nybegynder i terrængående kørsel, er der gudhjælpemig også en lille guide til brugen af lavgearet. At den så er på tysk er en anden historie.

LÆS OGSÅ | 3x charmerende og veldesignede cabrioleter til under 150.000 kroner

Suzuki X-90 blev ikke just et hit og blev efter kun tre års produktion pillet af markedet igen, hvilket har gjort, at den efterhånden er en sjælden fugl på markedet. At den ikke blev en succes er jo ikke til at forstå, jeg tænker, det bare var markedet, der ikke var klar til den.

Suzuki X-90 1,6 Targa

Motor: i4 benzin, 1.589 cm3
Ydelse: 97 hk / 132 Nm
0-100 km/t: 13,3 sek.
Tophastighed: 150 km/t
Forbrug: 11,9 km/l
Mål (L/B/H): 
370/169/155 cm
Køreklar vægt: 
1.100 kg
Bagagerumsvolumen: 237 liter


Det er ikke nogen hemmelighed, at Suzuki X-90 er en smule speciel, men de to medier Motor Trend og Top Gear går så langt som at kalde den for en af de værste biler i 90’erne, men hvad ved de egentligt også om biler?

LÆS OGSÅ | 3x hurtige biler, der ser helt almindelige ud

Er man til det charmerende, friske og anderledes er der bestemt ikke mange biler, der kan følge med denne Suzuki X-90. Til en pris på 59.900 kr. er det svært at finde lige så specielle biler, så hvorfor ikke bare gå med toppen og vælge denne særling af en SUV. Du kan opleve den her.

Robust og præcis – Toyota RAV4

Hvad end den skal trække en hestetrailer, køre grusgraven tyndt eller blot tværs hen over marken er Toyota RAV4 en pålidelig og trofast bil. Faktisk står RAV4 for “Robust Accurate Vehicle with 4-wheel drive” og let oversat betyder det, at den godt kan lide at køre i mudder med alle fire hjul.

LÆS OGSÅ | 3x store, fede alternativer til dig, der nægter en minibus

Spøg til side. RAV4 er en habil SUV, der byder på differentialespær og firehjulstræk. Selvom den har nogle år på bagen er der ingen tvivl om, at den fortsat tager kampen op med selv de hårdeste udfordringer i terrænet.

Toyota RAV4 2,2 4×4

Motor: i4 Diesel, 2.231 cm3
Ydelse: 177 hk / 400 Nm
0-100 km/t: 9,3 sek.
Tophastighed: 200 km/t
Forbrug: 14,3 km/l
Mål (L/B/H): 
440/186/168 cm
Køreklar vægt: 
1.570 kg
Bagagerumsvolumen: 586 liter


Fuld læderkabine, bluetooth-opsætning og touchskærm er blandt andet ting du finder i denne RAV4. Bagagerummet er også rummeligt med en kapacitet på hele 586 liter, hvorfor der er plads til at smide rideudstyret, hundeburet eller værktøjet om bagi.

LÆS OGSÅ | 3x Alpina fra tre årtier

Skal man bruge en stabil og solid firehjulstrækker, bør man altid overveje en RAV4. Den er utroligt pålidelig og til en pris på 72.900 kr. er det svært at finde lignende firehjulstrækkere med samme kompetencer. Du kan opleve den her.

Den store og tunge – Land Rover Discovery 3

Man kan ikke sige terrængående uden at nævne Land Rover. Ja, man kan rent faktisk få en Land Rover for under 100.000 kr. og denne Discovery 3 har en masse terrængående-funktioner, som gør livet lidt lettere i mudderet.

LÆS OGSÅ | 3x hurtige tyske stationcars fra 00’erne

Det er klart at denne Discovery er den dyreste af de tre udvalgte, men den har bare også lidt mere flair for offroad-kørsel end de to andre. Den kommer blandt andet med en elektronisk justerbar luftundervogn, som kan tilpasses til det underlag, man kører i. Det ser man ikke i en RAV4 eller en Suzuki X-90.

Land Rover Discovery 3 2,7 TD

Motor: V6 Diesel, 2.720 cm3
Ydelse: 190 hk / 440 Nm
0-100 km/t: 12,8 sek.
Tophastighed: 180 km/t
Forbrug: 9,6 km/l
Mål (L/B/H): 
484/192/189 cm
Køreklar vægt: 
2.475 kg
Bagagerumsvolumen: 292 liter


Ligesom RAV4 er der i denne Land Rover også fuld læderstue, men i denne store britiske SUV er der også plads til en tredje sæderække. Generelt er det også til at mærke i kabinen, hvordan denne bil har kostet tæt på en million kroner fra ny.

LÆS OGSÅ | 3x fede (og billige) direktørdrøn fra 90’erne

Vi kommer nok ikke udenom, at denne basse af en SUV står lidt tydeligere størrelsesmæssigt i landskabet end de to andre bud, men ikke desto mindre, kan Discovery’en fint begive sig væk fra asfalten og ud i terrænet uden de store problemer. Den justerbar luftundervogn hæver og sænker sig efter behov og man kan også selv vælge, hvor højt eller lavt den skal stå.

Du kan købe denne hvide kæmpe for 99.900 kr. og du kan opleve den lige her.

Er du på udkig efter en terrængående SUV, er her tre dristige og sjove bud på netop dette. På Bilbasen er der dog flere forskellige SUV’er til salg for under 100.000 kroner. Dem kan du opleve her.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS