juli 3, 2016

Fire fede feriebiler

Den bedste bil til ferien. Ferien banker på døren, og for mange af os er bilen et af omdrejningspunkterne, når huset forlades. Vi har fundet fire biler, til forskellige ferieformål.

 

Bil med plads til det hele – VW Sharan – fra ca. 230.000 kr.

VW SharanVW Sharan third

 

Problemet med 7-personers biler er at hvis man bruger sæderne, så forsvinder pladsen til bagage. Ved at gå en klasse op fra VW Touran og lignende, så bliver der lidt mere plads til taskerne. Og skal der udvides med tagboks, så er der ofte tagrælinger på biler i denne klasse. Vores favorit lige nu, hvis man ser på brugtmarkedet, er VW Sharan, der er kommet stærkt igen efter nogle år, hvor Ford Galaxy stort set havde klassen for sig selv. Bemærk at Sharan ikke altid har 7-sæder – det kan fx eftermonteres for ca. 15.000 kr. ekstra. Biler i denne klasse er afsindigt dyre som nye, men er heldigvis lettere at komme til som brugt

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/vw/sharan/20-tdi-136-trendline-bmt-7prs/2597698

>>Søg brugte VW Sharan på Bilbasen<<

Nypris                                           482.098 kr

HK/Nm                                        140 hk / 320 Nm

0 – 100 km/t                               10,9 sek

Tophastighed                             194 km/t

Km/l                                             17,9 km/l

 

Ud i naturen – Land Rover Discovery – fra ca. 500.000 kr.

LAnd Rover Discovery LAnd Rover Discovery Terrain

Er det skovene og grusvejene der lokker, så er der jo bare ikke meget der slår en ægte Land Rover. En Discovery er skabt til det hårde liv selvom den samtidig er luksuriøs. Her er endda plads til 7-personer, eller fem og masser af oppakning. Om du kommer frem i en Land Rover er kun et spørgsmål om de rette dæk – bilens avancerede differentialer og elektronik klarer resten – næsten.

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/land-rover/discovery-4/30-tdv6-se-aut/2478504

>>Søg brugte Land Rover Discovery 4 på Bilbasen<<

HK/Nm                                        245 hk / 600 Nm

0 – 100 km/t                               9,6 sek

Tophastighed                             180 km/t

Km/l                                             10,8 km/l

 

Ned ad Autobahn – BMW M550d – fra ca. 900.000 kr.

BMW 550d feriebil BMW M550d Interior

Fri hastighed på Autobahn varer muligvis ikke ved, men indtil videre er der mulighed for at udnytte fartpotentialet i motorvejsmissiler som denne M550d, der topper på 250 km/t og klarer 0-100 km/t på kun 4,9 sekunder. Under alle forhold er der kræfter nok med 381 hk og 740 Nm. To tons må du spænde efter bæstet, og du kommer nok nærmest ikke til at mærke, at du har en campingvogn med til Italien – ud over at du er begrænset til 100 km/t – det ville næsten være en skam, når man kan cruise uanstrengt med 200 km/t.

Det er klart, at det koster lidt brændstof med så mange kræfter – 15,6 km/l kan det blive til, men med den slags kræfter er der vel ikke noget at sige til det.

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/bmw/m550d/30-touring-xdrive-aut/2898786

>>Søg brugte BMW M550d på Bilbasen<<

HK/Nm                                        381 hk / 740 Nm

0 – 100 km/t                               4,9 sek

Tophastighed                             250 km/t

Km/l                                             15,6 km/l

Vind i håret – Mazda MX-5 – fra ca. 60.000 kr.

MAzda MX-5 MAzda Mx5 interior

Ferietid er cabriolettid. Pjat det er altid cabriolettid, men i ferien kan man måske få tid til at nyde en bil uden tag. Og Mazda MX-5 er en moderne klassiker. Den giver masser af køreglæde til få penge, og uden at det går alt for stærkt. Her er den i den første version i en lækker grøn lakering og brunt læder – det er en sikker kombi. Tilmed er det varianten med 1,8-liters motor, så der er lidt mere at komme efter end i basis-versionen. En Mazda MX-5 er tilmed en temmelig værdifast investering. Forvent ikke at den bliver guld værd, men hvis du passer på den, så taber den heller ikke penge.

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/mazda/mx-5/18-cabriolet/2907695

>>Søg brugte Mazda Mx-5 på Bilbasen<<

HK/Nm                                        131 hk / 152 Nm

0 – 100 km/t                               8,7 sek

Tophastighed                             197 km/t

Km/l                                             11,5 km/l

 

 

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Mere Mazda i den lille 2 Hybrid

Facelift af Mazda 2 Hybrid fjerner noget af ligheden med originalen, Toyota Yaris. Det mere Mazda-specifikke design kommer dog ikke med det nye og stærkere hybridsystem fra Yaris.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS