Kategorier
Forbrugerstof

Har du husket gummiet på ferien?

Ja, vi tænker ikke på preservativer, selvom det naturligvis også kan være smart at huske på ferien. Men nu er det her Bilbasen, og vi tænker bare mest på biler.

Der er dele på bilen, der er lettere at overse end andre på bilen. Nogle af de ting, der med garanti ikke får megen opmærksomhed er lavet af gummi. Vi tænker primært på dækkene og viskerbladene, men egentlig også på bøsningerne i undervognen.

Dæktrykket er vigtigt for økonomien

Dækkene er vel nærmest det vigtigste udstyr på bilen. Der er trods alt det eneste af din bil, der rører vejen. Så gode dæk med nok mønster – over 3 mm – er et must, hvis du drager på langfart. Især hvis du kører på Autobahn med høje hastigheder. Mønsterdybden betyder alt for dækkets evne til at dræne vand, så du undgår lettere aquaplaning, når du har masser af mønster.

Dæktrykket er også vigtigt. Hvis du kører motorvej, skal trykket typisk hæves lidt. Det kan du se i instruktionsbogen eller på bilen – normalt sidder oversigten i dørfalsen eller bag tankdækslet. Husk at trykket måles på kolde dæk – trykket stiger, når du kører. Det rette tryk er ikke bare godt for sikkerheden, det er også godt for brændstoføkonomien.

Se vores guide til dæktryk her.

 

 

 

Husk at tjekke viskerbladene

Et andet vigtigt gummielement er viskerbladene. Hvis de er slidte skal de naturligvis skiftes til nogle nye i god kvalitet, men er de dårlige uden at være slidte, så kan en rengøring faktisk ofte gøre underværker. Tag en mikrofiberklud med sæbevand og træk med to fingre på begge sider af den tynde del af viskerbladet. Gør dette indtil kluden ikke bliver beskidt, når du trækker kluden over bladet.

 

God ferie.

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.