Kategorier
Nyheder

5 fede biljagter

Biljagter altid været en vigtig del af actionfilm. Her er fem af vores favoritter:

 

Blues Brothers (1980)

Man kan ikke kalde den legendariske Blues Brothers film for en actionfilm. Ikke desto mindre bliver der smadret hele 103 biler for at filme den biljagt, der på daværende tidspunkt holdt rekorden for flest smadrede biler.

 

Ronin (1998)

John Frankenheimers Ronin er en klassiker, når det gælder biljagter. Der er flere og den længste tager dig med gennem gader og tunneller i Paris – i en 5-serie BMW! Ikke nogen optimal flugtbil til snævre veje.

 

The Italian Job (1969)

At køre fra politiet i en Mini er bare ekstra frækt, når det foregår i Torino i Italien. Det er nemlig her Fiat hører hjemme. Biljagten er legendarisk og er natuligvis også med i genindspilningen fra 2003. Meget belejligt, når relanceringen af Mini var sket 2 år forinden.

 

Bullitt (1968)

Det er ikke nogen særlig god film, men Bullitt indeholder nok den bedst kendte biljagt nogensinde. Det skyldes til dels muskelbilerne, Ford Mustang og Dodge Charger, og til dels Steve McQueen, der både er King of Cool, men som også levede og åndede for bilsport, når han ikke indspillede film.

 

Fast and Furious 6

Det er faktisk ikke på grund af bilerne at denne biljagt er med her. Det er mere arten af det ene køretøj – det er nemlig en tank. Ingen af biljagterne i nogen af Fast & Furious-filmene har været realistiske, men underholdende, det er de. Især denne.

 

Hvilken en er din favorit?

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.