august 18, 2023

75 år i Danmark giver billigere biler hos Volkswagen

Med Boblen kom den første VW til Danmark i 1948, og de 75 år markeres med ekstraudstyr uden merpris i bl.a. ID.3, ID.4, ID. Buzz og Golf – spar op til 73.000 kr.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

En fødselsdag eller et jubilæum markeres med gaver. Det er fødselaren eller jubilaren, der får gaverne. Nogle gange er det fødselaren, der giver gaverne, og fordi Volkswagen i Danmark ikke regner med at modtage gaver for at fejre sine 75 år i Danmark – Boblen kom hertil som den første i oktober 1948 – er det importøren, der deler gaver ud.

Gaverne kommer med en meget væsentlig forudsætning. Man skal købe en ny Volkswagen for at gå gaven. Gør man det, får man til gengæld en mængde ekstraudstyr uden at betale for den. Gavehumøret hos VW varierer alt efter bilmodellen – nogle modeller kommer med ekstraudstyr for 10.995 kr. uden merpris, andre kommer med en meget større gave: udstyr for på til 72.985 kr. uden at kunderne skal give en krone ekstra.

Der er ingen udstyrsgave at få, hvis man ønsker sig en ny Up, Polo, Arteon, Taigo, Passat… Det er faktisk nemmere at sige, hvilke VW-modeller der fås med gratis ekstraudstyr – de såkaldte 75 Years Edition-modeller – end at liste op, hvilke biler der ikke kommer med gaver.

Spar 10.995 kr. på ID.3 og 38.785 kr. på ID.4 og ID.5…

Listen over 75 Years Edition-modeller tæller ID.3, ID.4/ID.4 GTX, ID.5/ID.5 GTX, ID. Buzz og Golf, Golf eHybrid og Golf Variant. Måske fordi ID.3 er den senest opdaterede af modellerne, får man kun en lille gave med i købet.

ID.3 Pro med 58 kWh batteri og ID.3 Pro S med 77 kWh batteri får ekstraudstyr for 10.995 kr. med uden merpris. Det gratis udstyr svarer til Assistentpakken, og den indeholder nøglefri betjening, bakkamera, udvendig belysning i dørhåndtagene, crash-forberedende system, tyverialarm og Intelligent Park Assist. Priser fra 319.995 kr.

Standardudgaverne af ID.4 og ID.5, Pure og Pro, kommer med ekstraudstyr for 38.785 kr. uden merpris. Assistentpakke (bl.a. bakkamera, nøglefri betjening), Designpakke (bl.a. matrix-LED-forlygter) og Multimediapakke (bl.a. navigation) udgør det gratis udstyr. Priser fra 354.995 kr. for ID.4 og priser fra 399.995 kr. for ID.5.

… eller tag en ID.5 GTX og spar 72.985 kr.

Den helt store gaveregn skal man op i GTX-udgaverne af ID.4 og ID.5 for at finde. ID.4 GTX 75 Years Edition koster 449.995 kr., og ID.5 GTX 75 Years Edition koster 469.995 kr. Besparelsen er, ifølge Volkswagen, på hele 72.985 kr. i forhold til at skulle betale for ekstraudstyret.

Assistentpakke (bl.a. bakkamera, nøglefri betjening) og Multimediapakke (bl.a. navigation) er med i 75 års-pakken, og det samme er Interiørpakke Top-Sport Plus. Pakken med det fancy navn kommer med sæder med lige så fancy et navn: ErgoActive Top-Sport. Bag navnet gemmer sig 12-vejs el-justerbare forsæder med massage og hukommelsesfunktion – og indtræk i Alcantara.

På ID. Buzz 75 Years Edition (fra 489.995 kr.) får man anhængertræk og metallak uden merpris (værdi 25.000 kr.), og det er nu muligt at få to-farvet lakering billigere end før: 22.200 kr. mod tidligere 35.000 kr.

Sidst, og i salgsmæssig sammenhæng efterhånden også mindst, er der Golf 75 Years Edition. Inkluderet i Golf, Golf Variant og Golf eHybrid (PHEV) er en DK-pakke med bakkamera, nøglefri betjening og parkeringsassistent til en værdi af 14.995 kr.

Del artikel:

Brugte biler fra VW til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS