Kategorier
Forbrugerstof

9 ting der gør mig glad i trafikken

Denne artikel startede egentlig, som det modsatte; en artikel, om ting jeg hader i trafikken. Men nu vender vi den om om og tager de positive briller på, og kigger ud på bilerne.

Af Ebbe Sommerlund

Jeg elsker:

1.Når folk vinker efter jeg har holdt tilbage for dem

Det er en lille ting, men jeg bliver glad når andre lige giver et vink, som tak for hensynet, når jeg holder tilbage for dem på stillevej og andre regulerede veje.

shutterstock_466224266

2. Når folk foran mig giver godt med gas på til kørselrampen til motorvejen

Mindst 90 km/t og helst mere, hvis trafikken er hurtigere, sagde min kørelærer, Svend Erik, altid. Tilkørselsrampen er til at komme op i fart, og jeg bliver glad, når der bliver givet bundgas, så vi kan flette ind med samme hastigheden, som trafikken på motorvejen.

3. Når folk overhaler og trækker til højre igen efter overhaling

Det gør mig glad, når andre bilister eksekverer en overhaling hurtigt, og tækker til højre igen, når afstanden til den overhalede er passende.

4. Når folk respekterer min bremselængde og deres egen

Det er skønt, når andre bilister forstår, at jeg først skal trække ind,når jeg har en passende bremselængden. Det er også dejligt, når de passer på deres egen, og golder afstand. Det er så træls, at løbe tør for bremselængde.

shutterstock_535969360

5. Når folk ser om de kan komme hele vejen over krydset inden de kører ud i det

Måske er der nogle bagved, der ikke forstår det og dytter, men respekt til de, der sikrer sig, at de kan komme hele vejen over krydset inden de kører ud i det.

6. Når folk tænker på at trafikken skal flyde.

En af mine grundregler, som jeg forsøger at holde, er at andre ikke skal være tvunget til bremse på grund af mig. Det er dejligt, når folk, tænker mere på det, man på tysk kalder Flüssigkeit des verkehrs, altså trafikkens evne til at flyde.

7. Når folk forstår flettereglen

Jeg bliver simpelthen så glad, når bilerne fletter sammen som en lynlås, når alle holder en fornuftig afstand til den foran.

8. Når folk benytter den rigtige procedure inden en manøvre

Orienterer sig, giver signal, orienterer sig, og foretager manøvren

9. Når jeg får et smil.

shutterstock_533542729

Læs mere: Klumme: Denne dårlige vane SKAL du droppe i trafikken

Læs mere: Overraskende lugtfjerner til biler

Læs mere: Kender du disse 7 cowboy-tricks?

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.