Årets Bil 2016 er i fuld gang

Årets Bil 2016 er i fuld gang
20/10/2015 Ebbe Sommerlund

De kommende dage her på bloggen står i nye bilers tegn. Det er nemlig netop nu, at de danske motorjournalister, er ved at finde de finalister, der skal dyste om titlen som Årets Bil 2016. Fra BilBasen Blog deltager Frederik T. Frey og Ebbe Sommerlund.Her er deres tanker efter dag et:
Ebbe: Har du nogen favoritter efter den første dag?

Frederik: Jeg må sige at Opel Astra gør det rigtig godt. Den er en god samlet pakke til gode priser, og så er interiøret virkelig shinet op.

Ebbe: Enig. Det er en meget helstøbt bil. Og gearskiftet er heller ikke knoklet længere.

Frederik: Ja, mekanisk har den fået en overhaling. Den tre cylindrede motor er rigtig god

Ebbe: Den er meget momentstærk. Hvad har givet dig smil på læben? Altså ud over showbilerne Porsche 911 Carrera 4GTS, Mazda MX-5, Ford Mustang, Range Rover Sport SVR og Toyota GT86 TRD?

Frederik: Mazda 2 og CX-3 er rigtig gode – også på banen. Det er Fiat 500X faktisk også. Jaguarerne er jeg ret vild med, både på landevej og bane. Og så må jeg sige at den Range Rover Sport med kompressor og 550 hk er vanvittig

Ebbe: Den er så brutal. Den fik faktisk forbud mod at køre på banen med sportsudstødningen aktiveret. Af bilerne i konkurrencen er jeg også vild med Jaguar selv om kabineplasten skuffer mig lidt

Frederik: Det tænkte jeg ikke så meget over.

Ebbe: Er der noget, der har skuffet dig?

Frederik: Jeg må nok sige, at jeg havde forventet mere af Audi A4 dynamisk set. Den er stadig lækker, men dynamisk er der ikke så meget at komme efter.

Ebbe: Jeg har det på samme måde. Jeg kørte hertil i en Audi A3 og den er noget mere spændende at køre. Desuden havde jeg forventet mere af interiøret. Der er for meget sølv, når den har sports-pakken. Hvornår er sølv i øvrigt blevet sportsligt. Det skal ikke forstås sådan, at den ikke er lækker jeg havde bare forventet mere. Især når den står ved siden af Skoda Superb, der giver mere på næsten alle punkter.

Hvad siger du så til Volvo XC90 mod Audi Q7

Frederik: Det er ikke biler der normalt tiltaler mig, men jeg kan godt lide XC90, den har fundet sin egen plads i det segment.

Ebbe: Den er i virkeligheden meget af det, jeg ikke kan lide ved en bil. Den er ikke sportslig overhovedet, den er tung, den er høj, og styreøjet er totalt dødt, men jeg kan alligevel godt lide den. Der er kælet for detaljerne – bare det at lydene er venlige gør en kæmpe forskel.

Frederik: Helt enig

 Feltet er stort i år:

Mikro

Opel Karl

Suzuki Celerio

Mini

Honda Jazz

Hyundai i20

Mazda 2

Skoda Fabia

Lille mellemklasse

Mini Clubman

Opel Astra
Stor mellemklasse

Audi A4

Jaguar XE

Skoda Superb 

Subaru Levorg
Luksus

Jaguar XF
Kompakt SUV

BMW X1

Fiat 500X

Honda HR-V

Hyundai Tucson

Jeep Renegade

Mazda CX-3

Renault Kadjar

Subaru Outback

Suzuki Vitara
Stor SUV

Audi Q7

Kia Sorento

Land Rover Discovery Sport

Mercedes-Benz GLC

Volvo XC90

MPV

Ford S-Max

Renault Espace

VW Touran

Alternative drivmidler

Toyota Mirai