airbag børn
september 28, 2018

Skal airbaggen slås fra ved almindelig autostol på forsædet?

Hej Bilbasen

Det står meget tydeligt i min bil, at bagudvendte autostole ikke må monteres foran, hvis airbaggen er slået til. Men hvad gælder, hvis man bruger fremadvendt autostol til et barn på forsædet?

Skal den også slås fra her, eller er det bedre at airbaggen er aktiveret?

Venlig hilsen

Sofie

 

Hej Sofie

Jeg har sendt dit spørgsmål videre til Søren W. Rasmussen, som er Bilteknisk Redaktør på FDM Motor. Han svarer:

– Det er et område, hvor der er sket en del udvikling igennem årene, og i takt med at airbags er blevet mindre aggressive, er anbefalingerne derfor ændret:

Biler fra 1990’erne har ret aggressive airbags, og her anbefales det, at børn sidder på bagsædet, eller at airbaggen deaktiveres, hvis der skal monteres autostole.

I nyere biler har airbagen en anderledes måde at folde sig ud på, og her er anbefalingen, at børn godt må sidde på forsædet i en fremadvendt autostol med airbaggen slået til. Selve positionen af forstolen er ikke kritisk i forhold til airbagen, og her skal man i stedet positionere forsædet, så selen til barnet har et godt, lige forløb. Bagudvendte autostole må kun benyttes på forsædet, hvis airbaggen er slået fra.

I alle tilfælde anbefales det at følge det, som bilfabrikanten skriver i bilens instruktionsbog.

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS