Spørg redaktionen

Skal airbaggen slås fra ved almindelig autostol på forsædet?

Af i Spørg redaktionen

 

Hej Bilbasen

Det står meget tydeligt i min bil, at bagudvendte autostole ikke må monteres foran, hvis airbaggen er slået til. Men hvad gælder, hvis man bruger fremadvendt autostol til et barn på forsædet?

Skal den også slås fra her, eller er det bedre at airbaggen er aktiveret?

Venlig hilsen

Sofie

 

 

Hej Sofie

Jeg har sendt dit spørgsmål videre til Søren W. Rasmussen, som er Bilteknisk Redaktør på FDM Motor. Han svarer:

– Det er et område, hvor der er sket en del udvikling igennem årene, og i takt med at airbags er blevet mindre aggressive, er anbefalingerne derfor ændret:

Biler fra 1990’erne har ret aggressive airbags, og her anbefales det, at børn sidder på bagsædet, eller at airbaggen deaktiveres, hvis der skal monteres autostole.

I nyere biler har airbagen en anderledes måde at folde sig ud på, og her er anbefalingen, at børn godt må sidde på forsædet i en fremadvendt autostol med airbaggen slået til. Selve positionen af forstolen er ikke kritisk i forhold til airbagen, og her skal man i stedet positionere forsædet, så selen til barnet har et godt, lige forløb. Bagudvendte autostole må kun benyttes på forsædet, hvis airbaggen er slået fra.

I alle tilfælde anbefales det at følge det, som bilfabrikanten skriver i bilens instruktionsbog.

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste evne forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen